Smješten u slikovitom selu Bruton u engleskom okrugu Somerset, restoran Osip predstavlja vrhunac suvremene britanske gastronomije, gdje se filozofija “od polja do stola” provodi s iznimnom predanošću. Ovaj restoran, koji je 2021. godine osvojio Michelinovu zvjezdicu, a 2022. proglašen najboljim u Ujedinjenom Kraljevstvu prema izboru SquareMeal, vodi chef Merlin Labron-Johnson, poznat po svom inovativnom pristupu i dubokoj povezanosti s lokalnim krajolikom.



Osip se ističe po svom dnevno mijenjajućem jelovniku
Nakon što je stekao iskustvo u prestižnim restoranima diljem Europe i dobio Michelinovu zvjezdicu u Londonu s 24 godine, Labron-Johnson se odlučio vratiti korijenima i otvoriti Osip u Bruton High Streetu 2019. godine. Međutim, kako bi proširio svoju viziju, restoran je preselio u obnovljenu gostionicu iz 18. stoljeća na rubu borove šume u North Brewhamu. Nova lokacija nudi ne samo prostraniji ambijent, već i četiri sobe za goste, omogućujući posjetiteljima da u potpunosti urone u jedinstveno gastronomsko iskustvo.



Osip se ističe po svom dnevno mijenjajućem jelovniku koji odražava sezonsku ponudu lokalnih sastojaka. Više od 85% namirnica dolazi s vlastitih farmi i voćnjaka restorana, uključujući proizvode iz deset pčelinjaka. Ova posvećenost lokalnoj proizvodnji ne samo da smanjuje ekološki otisak, već i omogućuje stvaranje jela koja su istovremeno inovativna i duboko ukorijenjena u terroiru Somerseta.



Jelovnik, koji se ne otkriva unaprijed, vodi goste kroz niz iznenađujućih okusa, od hladne juhe od rajčice s uljem smokve do tartleta od cikle i pite od divljači. Deserti, poput vacherina od jagoda s kremom od pečenog krumpira, svjedoče o kreativnosti i tehničkoj preciznosti kuhinje. Uz to, Osip nudi pažljivo odabrane vinske parove, s naglaskom na organska i biodinamička vina, kao i domaće sokove od divljeg i uzgojenog voća.

Ambijent restorana kombinira rustikalnu eleganciju s modernim dizajnerskim elementima, stvarajući prostor koji je istovremeno topao i sofisticiran. Otvorena kuhinja omogućuje gostima da promatraju pripremu jela, dodatno pojačavajući osjećaj povezanosti s hranom i timom koji je stvara.


Osip nije samo restoran; to je manifestacija održive gastronomije i duboke povezanosti s lokalnom zajednicom. Kroz svoju predanost kvaliteti, inovaciji i poštovanju prema prirodi, Osip postavlja nove standarde u britanskoj kulinarskoj sceni, potvrđujući da vrhunska kuhinja može biti i odgovorna i duboko ukorijenjena u lokalnu tradiciju.