Pradino proljeće nije očekivano i zato ju volimo

Dok se većina dizajnerskih kuća odlučuje za eksploziju boja i uzoraka u svojim proljetnim kolekcijama, Prada nas vraća u minimalizam i uniformiranost, ali s twistom
23.09.2022.
IMAGE SOURCE: imaxtree
RECOMMENDED

Cijela modna industrija je uvijek uzbuđena oko revija kuće Prada jer svi znaju da Miuccia (i Raf) neće ići u nekom zadanom smjeru koji svi očekuju. Prada maršira u svom ritmu, ima svoju priču i teško da ćete kod ove kuće naći popularne Pantone boje ili neke krojeve koji trenutno vladaju. Moda je u posljednjih nekoliko godina postala jednolična.

Kad to kažemo mislimo na činjenicu da mnoge kuće proizvode slične komade u utrci za prodajom, čak i ako im ti komadi nisu nužnu u estetskom DNK-u brenda. Za sljedeće proljeće Prada je kreirala uniformu koja na prvu može izgledati sumorno ili strogo, ali kao i uvijek vrag je u detaljima. Igra s nježnim materijalima poput svile i čipke omekšava stroge linije kaputa i haljina koje izgledaju kao čista posveta 90-ima. Nekoliko haljina koje smo vidjeli izgledaju kao nešto što bi 90-ih nosila Caroline Bessette Kennedy. Kaputi su nam favorit i lako se možemo zamisliti u nekom od prikazanih modela s naglaskom na prekrasni bijeli kaput koji je decentno izvezen s detaljima od čipke.

Što se modnih dodataka tiče, Mary Janes će biti model cipela za proljeće, a Pradine ćete viđati svugdje.

SAZNAJ VIŠE: