Poznato djelo “Veliki Val” ima Lego izdanje

Nakon poznate Van Goghove “Zvjezdane noći”, sada ćemo od legića moći složiti i “Veliki Val”, a sama konstrukcija ne može biti ljepša. Pogledajte kako izgleda najnovija Lego Art kreacija
04.01.2023.
IMAGE SOURCE: Lego

“ Veliki Val” japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija jedno je od najutjecajnijih umjetničkih dijela u posljednja 2 stoljeća, a sada je dobilo i svoje Lego izdanje.

Obojeni drvorez napravljen je 1831. godine i prikazuje tri broda koji se kreću kroz uzburkano more, točnije njihovu borbu s ogromnim morskim valom, dok se u pozadini nadzire planina Fuji. Lego verzija umjetnine dolazi u kolekciji Lego Art koja je u dvije godine postojanja otvorila put legićima u umjetnosti.

Kako bi set izgledao poput originala, Hokusaijev je potpis otisnut na ukrasnoj pločici, a na okviru od Lego pločica se nalazi kukica kako biste Val mogli objesiti na zid. Rad čini minijaturnih 1810 dijelova pri čijem će vam slaganju pomoći knjižica s uputama, ali i glasovne instrukcije osmišljene da prate proces izrade. U procesu ćete se opustiti i naučiti nešto o Hokusaiju jer upute dolaze uz priču o umjetniku i njegovom radu.

Lego u posljednje vrijeme samo niže uspješnice, pustio je u prodaju megapopularni The Office set, ima prekrasne bukete za poklon, a linija Lego Art je definitivno jedna od onih koju moramo imati na zidu. Sviđa nam se taj interaktivni i kreativni pristup kojime nas uvijek iznova iznenade i zato jedva čekamo nabaviti svoj primjerak djela.

SAZNAJ VIŠE: