Pogledajte popis 7 najboljih knjiga izdanih u ovoj godini

Koje su to knjige u svega nekoliko mjeseci uspjele osvojiti srca čitatelja i pronaći se na bestseller popisu? Donosimo 7 odličnih knjiga
06.06.2024.
IMAGE SOURCE: Promo/Pinterest
RECOMMENDED

Vrijeme je ljepše, dani su duži i na jednom imamo puno više vremena nakon posla za raditi stvari koje nas vesele, a jedna od njih je čitanje knjiga. Hobi koji često zanemarimo u onim hladnijim mjesecima, jer je već mrak kada se vraćamo kući, pa smo odmah i umorniji i jednostavno zaboravimo na čitanje. No, bliži se godišnji i nema boljeg vremena za krenuti raditi popis dobrih knjiga koje ćemo čitati na plaži, ali i u udobnosti vlastitog doma uz otvoren prozor ili na terasi. Kako bismo vam olakšali izradu vlastitog popisa, pronašli smo najbolje knjige koje su do sada izašle u ovoj godini i koje jedva čekamo pročitati.

Bestseller knjige

Just for the Summer, Abby Jimenez

Sigurno ste barem jednom na TikToku nabasali na nekog naratora koji čita objavu s Reddita koja često započinje s „AITA?“ , u prijevodu jesam li ja loša osoba, upravo jedna takva objava pokreće čitavu radnju ovoj romantičnoj knjizi. Justin i Emma dvije su osobe s istim problemom, svatko s kime prohodaju pronađe svoju srodnu dušu nakon što prekinu. Čini se logično da dvije osobe s tim prokletstvom samo trebaju prohodati i samim time se to prokletstvo poništava. Upravo to Justin i Emma odluče napraviti, ali putem se zakomplicira puno više nego što su mogli očekivati. No, postoji li mogućnost da je sudbina spojila savršen par bez da su se nadali?

Knjiga Just for the Summer
ZNANJE

First Lie Wins, Ashley Elston

Volite trilere i misteriju? Knjigu koja će vas držati na prstima do samoga kraja? First Lie Wins savršena je knjiga za sve ljubitelje ovakvih knjiga, jer prati Evie Porter, djevojku koja ima baš sve što si svaka djevojka može poželjeti. Evie ima savršenog dečka, savršene prijateljice i kuću s prekrasnom bijelom ogradom i očaravajućim vrtom. No, postoji samo jedna stvar – Evie Porter ne postoji. Knjiga je puna zapleta, koji kada se čini da se kreću rasplitati samo još više zaintrigiraju čitatelja i jednostavno ne dopuštaju da ispustite knjigu iz ruke.

First Lie Wins
ZNANJE

Funny Story, Emily Henry

Daphne i Peter su bili tipičan zaljubljeni par koji je obožavao iznova prepričavati kako su se upoznali, barem do onog trenutka kada je Peter shvatio da voli svoju najbolju prijateljicu iz djetinjstva Petru. I tako započinje Daphnina nova životna priča, iako radi svoj posao iz snova, zapela je u nepoznatom gradu bez obitelji i prijatelja, ali i bez mjesta za život. Njoj se u tom trenu kao jedino logično rješenje čini useliti Petrinom bivšem zaručniku Milesu, s kojim onda razvija i lažnu vezu kako bi učinila Petera i Petru ljubomornima. No, muti li se granica pretvaranja i stvarnosti u njihovom odnosu i može li se razviti nešto ozbiljnije?

Funny Story
HOĆU KNJIGU

Mind Games, Nora Roberts

Mind Games je triler koji se bavi natprirodnom pojavom čitanja misli koja djevojku Theu proganja od djetinjstva i dana kada je vidjela vlastite roditelje kako umiru kilometrima daleko od nje. Thea i njezina baka dijele isti dar, odnosno prokletstvo, ako se pita Theu, te zbog njega ubojica njezinih roditelja vrlo brzo biva ulovljen i osuđen na život u zatvoru najviše razine osiguranja. Kako Thea odrasta i razvija svoju karijeru i ljubavni život, noćne more i vizije ne prestaju, a sve se pogoršava kada ubojica njezinih roditelja otkrije da može svoje tamne misli prikazati u njezinom umu.

Knjiga Mind Games
AMAZON

The Women: A Novel, Kristin Hannah

Kristin Hannah, autorica popularne knjige The Nightingale, predstavila je još jednu vrhunsku knjigu. Ovoga puta radnja se smjestila u 1965. godini i prati mladu studenticu sestrinstva Frankie koja se odluči pridružiti vojnim bolničarima i pratiti brata u Vijetnam. Centar radnje nije ratište i Vijetnam, već njezina prilagodba po povratku u Ameriku, koja se znatno promijenila od kada je otišla. Iako ova knjiga prati jednu ženu, ona zapravo podsjeća na sve žene koje su se žrtvovale za svoju državu, a njihova žrtva je zaboravljena. Brojni čitatelji oduševljeni su novom knjigom autorice i pohvale dolaze sa svih strana, čak i od onih koji inače nisu ljubitelji knjiga povijesnih i ratnih tematika.

The Women: A Novel
AMAZON

You Like it Darker: Stories, Stephen King

Stephen King poznat je po preispitivanju života i smrti i istraživanju najtamnijih dijelova života, a u ovoj knjizi okupljeno je dvanaest priča koje se bave upravo tim temama. Stephen King se mnogo puta dokazao kao vrhunski pisac koji svakom knjigom iznova iznenađuje i šokira te u isto vrijeme uspijeva potaknuti osjećaj terora i spokoja, što rijetki uspijevaju. U ovih 12 priča mogu se pronaći one lakše tematike i vedrijeg duha, neke koje fasciniraju i potiču na dublje razmišljanje, ali i one koje lede krv u žilama i izazivaju jezu.

Stephen King kratke priče
HOĆU KNJIGU

The Anxious Generation, Jonathan Haidt

Ova knjiga znatno se razlikuje od svih prethodnih s popisa, jer jedina nije fikcija no, vrlo brzo nakon izlaska u prodaju popela se na prvo mjesto New York Times Bestseller popisa i to s dobrim razlogom. Iako se ne radi o fikciji ova knjiga obrađuje vrlo zanimljivu temu – epidemija mentalnih bolesti kod tinejdžera. Društveni psiholog i autor ove knjige, Jonathan Haidt, objašnjava kako je djetinjstvo koje se bazira na igranju neophodno za kvalitetan razvoj djece i to postavlja kao glavni razlog zašto su mladi danas skloniji mentalnim bolestima i bore se s mentalnim zdravljem. Iako svi volimo čitati knjige koje će nas opustiti, ponekad su najzanimljivije one koje stimuliraju mozak i potiču na dublje razmišljanje.

Psiholo Jonathan Haidt knjiga
AMAZON

SAZNAJ VIŠE: