Pogledali smo treću sezonu „Umbrella Academy“ i baš puno toga možete očekivati

Nakon dvije uspješne sezone, serija „Umbrella Academy“ izašla je s trećom sezonom koja nas je oborila s nogu
27.06.2022.
IMAGE SOURCE: Netflix/IMDb/Instagram

Prije tri godine Netflix je izbacio svoju originalnu seriju pod nazivom „Umbrella Academy“ koja je odmah oduševila publiku. Čini se da su superheroji nepresušni izvor zabave kod publike pa je tako i ova serija kreirala disfunkcionalnu grupu braće i sestara s nadnaravnim moćima koje je posvojio apatični,ekscentrični i pretjerano ambiciozni Reginald Hargeeves kako bi stvorio heroje koji spašavaju svijet. Ili mu uopće to nije bio cilj? Odgovor na ovo pitanje saznajemo u ovoj novoj sezoni serije, osim ako se ne iznenadimo potpuno drugačijim Reggijevim namjerama u četvrtoj sezoni jer ona zasigurno dolazi. Mi smo treću sezonu pogledali i puno toga otkrili, a što od nje možete očekivati dijelimo s vama u nastavku. Upozorenje: slijede spoileri pa ako dosad još niste pogledali prethodne dvije sezone, dajte si zadatak za nadolazeći vikend i uživajte u seriji koja će vas zasigurno oboriti s nogu.

Još jedna apokalipsa i nepresušni izvor paralelnih svjetova

Već u samom traileru vidimo kako se svima nam poznata grupa teleportirala iz 60-ih godina u vlastiti sadašnji svijet. Samo što u tom svijetu ne postoji „Umbrella Academy“, već „Sparrow Academy“ s potpuno novom superherojskom postavom. Jedina osoba koja je ostala ista je njihov pokojni brat Ben koji je u ovom paralelnom svijetu i više nego živ, a isto tako puno dominantniji i čangrizaviji od originalnog Bena. Još jedan živi lik kojeg smo u prvoj sezoni upoznali tako što smo „prisustvovali“ njegovom sprovodu je Reggie Hargeeves, omraženi otac koji se i prema „Sparrow“ grupi ponaša identično kao što se njegova druga verzija ponašala prema „Umbrella“ klanu. U ovoj sezoni se i dalje koketira s preskakanjem iz jednog vremena u drugo vrijeme, a nova dimenzija drugih svjetova dodatno je zapaprila sezonu. Još jedna apokalipsa je na pomolu i čini se kao da Umbrella klan ona ne prestaje pratiti. Možemo reći da je zapetljanije nego što mislite, a jedno je sigurno: svaka radnja ima svoju posljedicu. Ostalo saznajte sami.

Otkrivanje novih moći

S obzirom na to da se upoznajemo sa šest novih likova u seriji koji pripadaju Sparrow klanu, onda je za očekivati da ćemo otkriti nove moći koje imaju spomenuti likovi. Moći nisu pretjerano uzbudljive, ali svaka od njih ima svoj trenutak i ulogu kroz seriju. Osim upoznavanja novih moći Sparrow klana, svjedočit ćemo i razvoju magičnih sposobnosti kod nama već poznatih likova. Neki će članovi Umbrelle spoznati i više o svojim moćima nego što bi to sami očekivali. Također, u seriji se pojavljuje jedan misteriozan lik koji u sebi čuva ogromnu količinu moći, a iako će vam se činiti da je nebitan, ovaj lik ima krucijalnu ulogu u seriji.

Puno ljutnje i puno izdaje, ali i ljubavi

U ovoj su sezoni likovi više nego ikada prije ljuti jedni na druge, a iz njih progovara očaj situacije u kojoj su se pronašli. Također, u trećoj sezoni ima više izdaja nego u prve dvije sezone zajedno. Iako se preko tih istih izdaja prelazi nekako prelako, no s obzirom na ton serije, nije ni previše čudna ta dinamika među likovima. Ne prevladavaju samo negativne emocije u seriji, već se čak i u apokaliptičnom vremenu razvile nove, ali i probudile stare ljubavi. Možemo reći da je treća sezona apsolutno nabijena emocijama koje se iz sekunde u sekundu mijenjaju. Ako još niste, svakako pogledajte „Umbrella Academy“ novu sezonu i javite nam jeste li očekivali takav kraj ili ne.

SAZNAJ VIŠE: