Peaky Blinders: Cillian Murphy vraća se ulozi Tommyja Shelbyja

Cillian Murphy nije se još pozdravio s likom Tommyja Shelbyja i uskoro ćemo ga gledati u filmskom izdanju serije Peaky Blinders
05.06.2024.
IMAGE SOURCE: IMDb/@peakyblindersofficial
RECOMMENDED

Iako se već neko vrijeme spekulira o povratku popularnog Tommyja Shelbyja na male ekrane, vijest o tome da se Peaky Blinders vraća nas je oduševila. Iako se ne radi o novoj sezoni popularne serije, radi se o nečemu boljem – Peaky Blinders će sada dobiti filmski nastavak. Mnogi detalji još nisu poznati, ali ono što je poznato donosimo u nastavku.

Tom Harper, jedan od režisera prve sezone serije Peaky Blinders, vraća se u svoju redateljsku stolicu uz odlična imena producenata kao što su Caryn Mandabach, Guy Heeley, Cillian Murphy i sam kreator serije Steven Knight. Detalji o samoj radnji su poprilično dobro skriveni no, Knight je otkrio kako će biti smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Peaky Blinders radnja serije

Peaky Blinders serija smještena je u Birminghamu između 1919. i 1934. godine i prati sve uspone i padove obitelji Shelby koja pokušava pronaći svoj put u svijetu punom društvenih i političkih promjena. Tommy Shelby, glava zloglasne bande Peaky Blinders, kroz brojne ilegalne aktivnosti stavlja grad i sve njegove građane u svoju šaku i vuče sve konce. Naravno, to ih dovodi u brojne konflikte, kako s drugim bandama, tako i s različitim grupama političara, ali i u međusobne konflikte, koji često kobno završavaju.

Peaky Blinders

Peaky Blinders serija

Tom Harper je otkrio kako nakon snimanja prve sezone serije Peaky Blinders nije mogao ni zamisliti kakav će ona utjecaj imati na javnost i koliku će popularnost doživjeti. Iako možda nije imala svjetsku slavu izlaskom prve sezone, kroz godine serija se proslavila i postala jedna od najgledanijih serija. Zato nas i ne čudi što su se odlučili na potez snimanja filma, jer je i sam Cillian Murphy rekao kako je ovaj film za sve fanove. Kraj zadnje epizode serije dao je naslutiti kako se Shelby na svom bijelom konju upućuje u novi početak no, što ga onda čeka u filmu i možemo li očekivati neočekivano? Jedno je sigurno, s nestrpljenjem čekamo dolazak filma na Netflix.

SAZNAJ VIŠE:
Lea Ladišić Marković
| 14.03.2024.