Otkrijte gdje možete kupiti rijetke vintage Chanel sakoe

Pronašli smo mjesta gdje ćete pronaći ikonske vintage sakoe modnog brenda Chanel
11.09.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram/ @kern1store @rachive_com

Chanel je klasa (da, ponovit ćemo još jednom), brend koji u našoj svijesti i ormaru zauvijek ima prestižno mjesto – bilo da je riječ o torbama, cipelama ili odjevnim predmetima s potpisom francuske modne kuće. Jedan komad ipak ima za nijansu ikoničniji status od drugih, radi se naravno o sakou od buklea. Da stvar bude još bolja (za planetu i novčanik) imamo dvije adrese na kojima ćete pronaći ove rijetke vintage dragulje!

KERN 1 je prva europska online trgovina posvećena preprodaji rijetkih, polovnih Chanel sakoa. Objedinjavajući veliki izbor ovih pažljivo odabranih komada, KERN ima za cilj da im udahne novi život, a zahvaljujući visokoj kvaliteti i bezvremenskom dizajnu, sakoi su “lako prenosivi” na nove vlasnike. Trgovinu je 2018. godine osnovala Tami Kern, diplomirana pravnica i vlasnica nekadašnje Tami Kern Dépôt-Vente galerije sa sjedištem u Amsterdamu.

Rarchive_com je druga adresa, podjednako sanjive estetike, koja čuva ove vintage komade. Roberta Mishchenko, idejna kreatorica ove modne priče, predano radi na tome da sakoima vrati stari sjaj, a ukoliko ste već posegnuli prema torbi, imajte na umu da njena potraga za originalnim, starinskim dugmadima može potrajati mjesecima. Ako nas pitate – vrijedno je čekanja!

SAZNAJ VIŠE: