Opsesija za Birkenstock sandalama se nastavlja zahvaljujući filmu Barbie

Birkenstock sandale već uživaju veliku popularnost, a zbog jedne viralne scene iz filma Barbie, potražnja za njima je naglo porasla
04.08.2023.
IMAGE SOURCE: Warner Bros./ Instagram @birkenstock

Film „Barbie“ je nedvojbeno imao veliki utjecaj na modnu industriju. Ružičasta boja prelila se po odjevnim komadima i modnim dodacima, a brendovi su iskoristili priliku da pošto-poto izbace kolekciju inspiriranu Barbie estetikom. No, ipak nije sve u ružičastoj boji. Otkako je film izašao, jedna posebna scena odjeknula je među ljubiteljima obuće, a scena uključuje voljene Birkenstock sandale.

U jedno trenutku u filmu, Barbie primjećuje da su njezina stopala postala ravna (odnosno, da više ne zna hodati na prstima) te posjećuje Čudnu Barbie koja joj daje dvije opcije: u jednoj ruci drži štiklu koja predstavlja nerealna očekivanja društva i neznanje o stvarnim problemima, dok u drugoj ruci drži udobnu Birkenstock sandalu koja predstavlja Barbieno pravo viđenje stvarnoga svijeta i kako on funkcionira.

SPOILER: na kraju filma, Barbie postaje čovjek, odbacuje štikle i nerealna očekivanja te se ubacuje u udobne Birkenstock natikače.

Tvrtka 3DLOOK istražila je utjecaj Barbie filma na modnu industriju te otkrila da je opisana viralna scena dovela do porasta potražnje za udobnim natikačama. Birkenstock sandale veću uživaju ogromnu popularnost i već postoji toliko cool modela koje možete birati. Film „Barbie“ je samo dodatno produžio opsesiju za Birkestock sandalama. Analizirajući podatke Google Trendsa, tim 3DLOOK-a je primijetio da su pretraživanja za „ženske Birkenstock sandale“ porasle za više od 518% u Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu su pretraživanja za „Birkenstock rasprodaja UK“ porasla za gotovo 200%. Utjecaj jedne viralne scene je poprilično ogroman, samo je pitanje do kada će to trajati. No, čak i bez filma Barbie, mislimo da će Birkenstock sandale zauvijek biti naša omiljena ljetna obuća.

SAZNAJ VIŠE: