Novi veliki uspjeh zagrebačkog Studija Size

Kultni bend Swedish House Mafia povratničku turneju najavljuje videom koji potpisuje zagrebački studio
05.07.2022.
IMAGE SOURCE: Studio Size
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kada smo, prije nešto više od dva mjeseca, razgovarali s dečkima iz Studija Size, art direktorom Juricom Koletićem, kreativnim direktorom Andrejem Virantom Sadikovićem te direktorom i brand strategom Ivanom Fistrićem, otkrili su nam kako rade na nečemu velikom no kako ćemo za tu objavu ipak trebati malo pričekati. “Nešto veliko” na kraju se zbilja ispostavilo velikim. Zagrebački branding & motion studio, koji je svoj rad dosad okitio brojnim nagradama, od European Design Awardsa i Awwwardsa do nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, u svoj je bogati portfolio upisao još jedan veliki uspjeh – suradnju s kultnim glazbenim trojcem Swedish House Mafia. Premda ovo nije prva suradnja Studija Size s Axwellom, Ingrossom i Angellom iz SHM-a, ona ima posebnu težinu jer kreativni koncept i video produkcija iz radionice zagrebačkog studija najavljuju njihovu veliku povratničku turneju “Paradise Again Tour” koja počinje krajem srpnja. Najavni video u fokus stavlja kultni nastup u njujorškom Madison Square Gardenu iz 2011. koji i danas slovi kao jedan od najzapamćenijih koncerata elektronske glazbe u povijesti.

Nedavno ste na svom Instagram profilu objavili video koji najavljuje povratničku turneju švedskog benda Swedish House Mafia. No, ovo nije vaša prva suradnja, a ono što je ustvari zanimljivo je način na koji ste se prije par godina spojili.

Suradnja Studija Size i Swedish House Mafije započela je iz čiste strasti prema glazbi. Jurica Koletić art director i partner u Studiju Size njihov je fan još od svojih studentskih dana. Putovao je na njihove koncerte, pratio sve što rade i inspirirao se njihovom glazbom, vizualnim efektima i nastupima. Jednog dana Jurica je za svoj gušt išao napraviti video njima u čast. Objavio ga je na Instagramu i tagirao ih, a njihov menadžment primijetio je video i javio se povratno Jurici s upitom za daljnju suradnju.

Unatoč tome što ste do sada surađivali, spomenuti video ima posebnu težinu jer je riječ o povratničkoj turneji. Recite nam malo više o tome.

Swedish House Mafia posljednju svjetsku turneju imala je prije 10 godina, a njihova publika nestrpljivo je čekala objavu nove. Nedavno su izbacili novi album po kojem je ova povratnička turneja i dobila ime. “Paradise Again Tour” počinje u New Yorku, točnije Madison Square Gardenu u kojem je švedski trojac Axwell, Ingrosso, Angello prije 10 godina održao kultni nastup koji je ostao zapisan kao jedan od najupečatljivijih koncerata u povijesti elektronske glazbe. Osim u New Yorku koncerti će se održati u 44 grada diljem svijeta, od čega su Beč i Milano nama najbliži.

Koliko su ovakvi projekti ustvari zahtjevni? S kakvim se izazovima susrećete i jesu li uopće zahtjevniji od nekih domaćih projekata? Koliko ste dugo na svemu tome radili?

Svaki projekt nosi svoje izazove, a najčešće su to kratki rokovi protiv kojih se uspješno borimo. Volimo si uzeti vremena i napraviti svaki posao najkvalitetnije što možemo. Posvetiti se konceptu, glazbi, dizajnu, animacijama, montaži i ostalim detaljima koji čine razliku između prosječnog i “svjetskog”. Generalno nam je manje bitno za koga radimo jer želimo da sve što izađe iz našeg studija bude konceptualno i vizualno upečatljivo.

Koji su, po vama, idealni rezultati ovakvih suradnji? Nadate li se suradnjama i s drugim inozemnim bendovima?

Idealan rezultat je video koji budi emocije kod fanova i pritom inspirira dečke iz Swedish House Mafije. Ako se netko od njih naježi kada pogleda video, a dobili smo feedback da je, onda znamo da smo napravili dobar posao. Nadamo se da će se suradnja s njima nastaviti jer nam je glazba nepresušan izvor inspiracije i duboko je ukorijenjena u naš DNA. Bavimo se njom svaki dan i sami ju produciramo, tako da vjerujemo da ćemo u budućnosti izmanifestirati i privući još glazbenih projekata poput ovog”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: