U središtu sjaja i glamura Cannes Film Festivala, gdje se filmska industrija susreće s luksuzom i tradicijom, Hôtel Martinez ponovno izaziva pažnju otvaranjem novog bara koji pomiče granice lokalne ugostiteljske ponude. Smješten u neposrednoj blizini slavne Croisette, ovaj novi prostor nije samo još jedno mjesto za piće – on je pažljivo osmišljeni bijeg u neko drugo, sofisticiranije doba.


Inspiriran atmosferom 1930-ih godina, bar je smješten ispod restorana Palme d’Or: Hôtel Martinez
Inspiriran atmosferom 1930-ih godina, bar je smješten ispod restorana Palme d’Or, gdje žiri festivala tradicionalno održava svoj prvi zajednički obrok. Nekadašnji skladišni prostor i garaža pretvoreni su u glamurozni speakeasy koji se svojim intimnim ugođajem i bogatim dizajnom izdvaja od sjajnih, glasnih klubova uz obalu. Ovo nije mjesto za masovni provod, već za one koji traže iskustvo koje spaja decentnu ekstravaganciju, glazbu, dizajn i iznimnu uslugu.


Dizajn interijera, koji potpisuje Remi Tessier, obiluje raskošnim detaljima – baršunastim sofama, svilenim damastima i ogledalima pod crvenim svjetlom. Ugođaj podsjeća na luksuzne salone povijesnih jahti, što je i logičan nastavak dizajnerske priče iz restorana iznad. Zlatni detalji i lampe u stilu Tiffany upotpunjuju dojam da ste zakoračili u filmsku scenu iz nekog starog holivudskog klasika. Taj osjećaj privatnosti i ekskluzivnosti čini ovaj bar idealnim mjestom za opuštena, ali elegantna večernja druženja.


Glazbeni program dodatno pojačava atmosferu – kolekcija od 300 vinilnih ploča uključuje klasike francuske šansone koje se spajaju s modernim house ritmovima. Večer započinje lagano u 21:30, a do ponoći atmosfera prelazi u neformalnu plesnu zabavu koja i dalje ostaje u duhu diskretne elegancije.

Uz ugođaj i glazbu, ključnu ulogu igra i ponuda pića koju nadgleda Grossman – karizmatična voditeljica bara koja osobno dočekuje goste. Njezina filozofija je jasna: nije riječ samo o konzumaciji, već o iskustvu koje se dijeli. Kokteli koje sama osmišljava bazirani su na kvalitetnim alkoholima, aromatičnim biljkama i minimalnom dodatku šećera. Njezin najpoznatiji koktel je Negroni koji prolazi dvostruko odležavanje – kombinacija calvadosa i burbona s ginom, vermutom i Camparijem ostavlja dojam sofisticiranosti i dubine. Proces traje tri mjeseca, a interes za ovim pićem toliki je da je naručila još četiri bačve kako bi zadovoljila potražnju.


Ponuda alkoholnih pića u baru Martinez je među najboljima u gradu. Uz izbor od tridesetak viskija iz Irske, Japana i Škotske, posebno se ističu ekskluzivne boce. Ni gastronomski dio ponude nije prepušten slučaju – jelovnik je osmislio poznati kuhar Jean Imbert, dok je za njegovu izvedbu zadužen Alexandre Elia. Fokus je na jelima koja se dijele, s naglaskom na svježe morske plodove, povrće i lokalne specijalitete poput hrskavog kruha od slanutka koji se tradicionalno priprema u regiji.


Ono što ovaj prostor dodatno izdvaja je sposobnost da zadrži razinu luksuza i usluge karakterističnu za hotel s pet zvjezdica, dok istovremeno pruža neformalniji, topliji i zabavniji doživljaj. Grossman jasno daje do znanja da želi osobno upoznati svakog gosta, stvoriti odnose i podijeliti svoje znanje o pićima – bilo da se radi o degustaciji viskija ili tekile. Tijekom festivala bar radi svaki dan, iako je ostatak godine zatvoren nedjeljom i ponedjeljkom. To dodatno potvrđuje njegovu prilagodljivost duhu grada koji živi za film, ali i zna uživati u sofisticiranoj noćnoj sceni.