Jeste li spremni na novi nastavak franšize Igre gladi?

U novom nastavku, pod imenom The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes pratimo život mladog Coriolanusa Snowa
15.11.2023.
IMAGE SOURCE: Youtube/@balladofsongbirds
RECOMMENDED

No results found.

Igre gladi su popularna serija knjiga napisana od strane Suzanne Collins. Serija se sastoji od tri romana: “Igre gladi”, “Uhka” i “Sjaj mjesečine”. Osim knjiga, serija je adaptirana i u filmsku franšizu.

Radnja priča smještena je u postapokaliptični svijet poznat kao Panem, koji se sastoji od glavnog grada, Kapitola, i dvanaest distrikta. Priča se fokusira na Katniss Everdeen, mladu djevojku iz Distrikta 12, koja se dobrovoljno prijavljuje da sudjeluje u Igrama gladi. Igre gladi su brutalna tradicija koja se odvija svake godine, gdje svaki distrikt mora poslati jednog mladića i jednu djevojku, koji se natječu do smrti u areni. Cilj igara je podsjetiti distrikte na moć Kapitola i kazniti ih za pobunu koja se dogodila desetljećima ranije.

Igre gladi

Igre gladi – novi nastavak vraća nas u prošlost

U novom nastavku, pod imenom The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes pratimo život mladog Coriolanusa Snowa. Ovaj film pruža uvid u njegovu prošlost, njegove motive i transformaciju iz mladića s dobrim namjerama do nemilosrdnog diktatora. Predsjednik Coriolanus Snow jedan je od ključnih likova u serijalu Igre gladi. On je središnji antagonist u priči i poznat je po svojoj nemilosrdnoj vlasti nad Panemom, postapokaliptičnim društvom u kojem se radnja odvija.

Igre gladi

Također je poznat po specifičnom odnosu s Katniss i svi koji smo gledati trilogiju znamo kako je njegova sudbina završila. No, novi nastavak nam pruža uvid u njegovo djetinjstvo i odrastanje i kako je postao najmoćniji čovjek Panema. Zanimljivo je kako je i sam bio dio siromašnijeg distrikta i borio se za svoje ‘mjesto pod suncem’. U novom nastavku ćemo ga upoznati kao mentora jednoj od natjecateljica.

film

Film dolazi u hrvatska kina u petak, a svjetski mediji su već napisali kritike koje nisu pohvalne. Često se s poznatim franšizama koje dožive slavan kraj, dogode loše kritike kada se nakon nekoliko godina odluče za nove nastavke. Jednostavno je teško dosegnuti razinu prvotnog uspjeha i trijumfa. No, bez obzira na recenzije, kritiku prepuštamo vama nakon gledanja filma, a mi, kao ljubitelji franšize mu se iznimno veselimo.

SAZNAJ VIŠE: