Nove dizajn monografije koje ove sezone možete dodati u svoju biblioteku

03.01.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Poželite li i vi nekada da uđete dublje u svijet arhitekata i dizajnera, da nesmetano zavirite u njihove misli i shvatite kako dolaze do svih tih hrabrih i originalnih ideja? Okej, ako već ne možemo “prosurfati” kroz njihov um onda bismo voljeli da vidimo studije u kojima oni stvaraju, moodboarde iz kojih nastaju projekti, proces rada… Ove jeseni to možemo učiniti vrlo lako, u prodaji će se pojaviti nekoliko sjajnih monografija. U čvrstim koricama ćete pronaći najbolje projekte suvremenih dizajnera, polako možete listati stranice i upijati inspiraciju list po list. Predlažemo naše favorite.

Gilles and Boissier

Francuski duo Gilles&Boissier predstavlja knjigu u kojoj su skupljeni chic enterijeri s njihovim potpisom, kao i inspiracije koje su dovele do realizacije. Patrick Gilles i Dorothée Boissier su partneri u stvarnom životu, a od 2004. godine stvaraju zajedno, bave se rješenjima za interijere, ali i dizajnom namještaja. Njihova minimalistička, sofisticirana estetika brzo je našla put do publike i klijenata. Ova je prva knjiga o njihovom radu i otkriva koliko je umjetnost bitna za njihovo stvaralaštvo. Oni su na 224 stranice predstavili inspiraciju iza nekih od najupečatljivijih projekata kao što su: Baccart hotel u New Yorku, privatne rezidencije na jezeru Como, kuće za odmor… Knjiga je dijelom monografija, a dijelom art almanah, a svidjet će se svima koje zanima vizualna umjetnost i elegantni francuski interijeri.

Nicolas Schuybroek: Selected Works Volume One

Arhitekt Nicolas Schuybroek dizajnu kuća, ureda, hotela i restorana pristupa na način koji je skoro pa mističan. On inzistira na holističkom pristupu arhitekturi, dizajnu interijera i namještaju, kao cjelini. U centru njegovog rada je potraga za izvanvremenskim minimalizmom i jednostavnošću koja je sama sebi dovoljna. Ova knjiga po prvi put nudi pogled u multidisciplinarni način rada ovog talentiranog arhitekta iz Bruxellesa.

Isabelle Stanislas: Designing Spaces, Drawing Emotions

Isabelle Stanislas, pariška arhitektica i dizajnerica, izdala je svoju prvu monografiju u kojoj je uhvatila nit svog toplog, elegantnog i suvremenog stila. Isabelle nas je impresionirala svojim kreativnim pristupom, njena dizajn rješenja odlikuje originalna interpretacija klasičnog francuskog stila. Od Pariza, preko Londona, sve do Portugala u knjizi su predstavljeni projekti koji na savršen način spajaju minimalizam i povijesno nasljeđe. Ona je odgovorna za poslovne prostore luksuznih brendova kao što su Cartier i Hermès. Također, francuski predsjednik joj je povjerio da vodi renoviranje rezidencije Élysée Palace.

Olivier Dwek: In the Light of Modernity

Belgijski arhitekt Olivier Dwek nam je kroz dizajniranje rezidencija, vila i art fondacija dao radikalnu viziju elegancije i luksuza. On je strastveni ljubitelj suvremene umjetnosti i minimalizma, tako da kroz svoj izraz pokušava dati hommage umjetnicima kao što su: Jean-Michel Basquiat, Louise Bourgeois, George Nakashima, Charlotte Perrian… Ovdje su ukoričeni njegovi najbolji projekti od kuća za odmor u Grčkoj do stanova u Parizu. Vibrantne fotografije prikazuju Olivierovu fascinaciju teksturama kao i inovativnu upotrebu novih materijala koje izrađuje u suradnji s umjetnicima i zanatlijama. Ono što ga odlikuje je igra sa svjetlom, kao i savršen osjećaj za simetriju. Ovo je knjiga u kojoj se polako uživa.

India Mahdavi

Arhtektica India Mahdavi nam je omiljena zbog nevjerojatno precizne upotrebe boja i formi i moramo priznati da nas je obradovala vijest da od ovog listopada njena promišljanja možemo proučavati i na papiru. Knjiga sadrži i mnoštvo inspirativnih slika, crteža, skica i modela koji su postali neki od najpoznatijih interijerskih projekata današnjice, kao što su: The Gallery at Sketch u Londonu, Ladurée u Los Angelesu, Tokiju i Ženevi, kao i Hôtel du Cloître u Arlesu. Art direkcija monografije povjerena je studiju Achermann, a tu je i booklet s fotografijama koje je India snimila na proputovanju svijetom, plus veliki intervju koji je vodio Dr. Javier F. Contreras, dekan sektora za dizajn interijera škole HEAD u Ženevi. Knjiga je posvećena karijeri dugoj 21 godinu i zaista predstavlja biser za biblioteku svakog ljubitelja dizajna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: