Ovo su najpopularnije cipele 2023. godine

Iznenadit će vas da najpopularnije cipele 2023. godine nisu nužno komercijalnog izgleda niti se radi o nekim atraktivnim štiklama
15.10.2023.
IMAGE SOURCE: Maison Margiela / Pinterest

Kada smo saznali koja je najpopularnija cipela 2023. godine ostali smo malo šokirani. Najpopularnije tenisice su logično adidas Sambe, ali najpopularnije cipele su jedne drugačijeg dizajna i nemaju nikakve veze s klasičnim siluetama kakve inače viđamo. Radi se o Tabi cipelama brenda Maison Margiela.

Tabi cipele podijelile su modni svijet – jedna strana ih ubraja u statement komade koje obožava većina ljubitelja mode i brojne slavne osobe poput Dua Lipe i Kylie Jenner, a druga njihov dizajn smatra ružnim i neprivlačnim. Ipak cipele nastavljaju dominirati modnim svijetom baš zbog svog neuobičajenog dizajna.

Kako je sve počelo?

Dizajner Maison Margiela je osmislio Tabi cipele nakon putovanja u Japan na kojem je dobio inspiraciju. Margiela je uzeo tradicionalni dizajn japanskih radnih cipela podijeljenih prstiju koje se mogu pratiti unatrag sve do 15. stoljeća. Tada se u Japanu smatralo da čarape s razdvojenim prstima potiču holističku i fizičku ravnotežu. Margiela je klasičnu siluetu spojio s visokom petom i dobio jedinstvene cipele spremne za modnu pistu. Dizajn je na pisti debitirao 1980-ih i istog trena privukao pozornost gledatelja koja se zadržala sve do danas – ipak se nitko do tog trenutka nije sjetio cipela s podijeljenim prednjim dijelom.

Tabi cipele sada

Popularne cipele danas dolaze u raznim stilovima – od štikli, Mary Janes, balerinki pa sve do tenisica. Gen Z je prihvatio trend, a Tik Tok je postao prepun korisnika koji pokazuju vlastitu kolekciju Tabi cipela. Cipele su jedinstvene i ako smo dovoljno odvažni možemo ih nositi uz baš sve. Za luksuzan izgled možemo kombinirati Tabi štikle s dugom haljinom ili suknjom, za svaki dan uz traperice najbolje idu Tabi čizmice, a ako samo želimo udoban model u kojem možemo preživjeti dan, tu su Tabi tenisice. U svakom slučaju, ako tražite modni dodatak kojem ćete se istaknuti od mase, ovo je odlično rješenje.

SAZNAJ VIŠE: