Najbolji tretmani za tjeme koji će potaknuti rast i revitalizirati kosu 

Otkrij tretmane za vlasišta i obnovi lomljivu kosu u samoj srži vlasi
22.09.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest/ Olival/ Gallinée/ Quai/ Philip B

Toliko vremena posvećujemo njezi kose, dubinski ju hranimo, nanosimo serume na dužinu, a zaboravljamo nešto vrlo bitno. Korjenito bitno. Njega vlasišta odnosno korijena kose. Dugu i čvrstu kosu ne možemo postići bez zdravog korijena. Tanka kosa lakše puca pri većim dužinama. Kako bi to izbjegli potrebno je dugotrajno njegovati vlasište kako bi izgradili čvrstu vlas kose prilikom keratinizacije koja se događa u samoj folikuli. Serumi za njegu vlasišta kao i masaža koju moramo obaviti prilikom tretmana ovog tipa, pridonijet će boljoj cirkulaciji oko folikule čime donosimo više kisika i hranjivih tvari u samu srž vlasi.

Kiehl’s Magic Elixir

Kiehl’sov uljni tretman potrebno je nanijeti prije šamponiranja kose. Tretman će najbolje djelovati ako ga umasiramo u vlasište te držimo 10 minuta na tjemenu. Ovaj eliksir za revitalizaciju kose, kombinira ulje avokada koje iznimno hrani korijen kose, ulje šafranike koje pomaže zadražati hidrataciju u kosi te visoko cijenjeno ulje ružmarina. Dobiveno iz lista biljke ružmarina, ulje ružmarina sadrži aminokiseline, kafeinsku kiselinu, kiselinu ružmarina i apigenin koji je poznat po svojim okrepljujućim svojstvima. Eliksir možete koristiti prije svakog pranja ili dva do tri puta tjedno. Serum možete kupiti u Kiehl’s poslovnicama ili na njihovom webshopu. 

OUAI Sculp Serum

Serum ovog mega popularnog brenda od još popularnije frizerke poznatih i slavnih Jen Atkin, idealan je za sve koji bore borbu sa suhim i neuravnoteženim vlasištem. Serum s dodatkom metvice pomaže potaknuti cirkulaciju oko folikule i time ju bolje zasititi s kisikom. Ovi mehanizmom stvara bolje uvjete za rast snažne i čvrste kose. Osim s metvicom, serum je obogaćen peptidima i biljnim ekstraktima koji će pomoći rehidrirati suho vlasište. Serum možete koristiti svakodnevno i nije potrebno ispiranje. Možete ga pronaći u The Lab poslovnicama i webshopu.

Philip B Sculp booster

Philip B je niche brend za njegu kose koji uvijek donosi sasvim posebne i unikatne spojeve biljnih molekula i ekstrakata. Tako ovaj Sculp booster pomaže osnažiti prirodan potencijal kose počevši od njezinog korijena. Prilikom nanošenja osjetit ćete kako vas serum blago grije, ubrzavajući cirkulaciju oko svake folikule. Idealan je za sve koji primjećuju prve znakove stanjivanja kose kao i one koji žele izvući maksimalni potencijal rasta kose. Serum pomaže revitalizirati kosu, vraća mladenački volumen i sjajan luksuzan izgled kose. Serum je potrebno nanijeti prije pranja kose, umasirati u tjeme, držati do 10-20 minuta i potom isprati. Serum se koristi svaki drugi dan na neopranom tjemenu. Preporučljivo je izbjegavati ga prije ili neposredno poslije salonskih tretmana. Serum možete kupiti u Parfumerija Lana poslovnicama.

Gallinée Prebiotic Scalp serum

Tražite li serum za upaljeno iziritirano vlasište, ovaj prebiotički serum od inovativnog francuskog brenda Gallinée će vas oduševiti. Serum se ne ispire, a možete ga koristiti svakodnevno ili svaki drugi dan. Već unutar mjesec dana, vidjet ćete prve znakove umirivanja upaljenog vlasišta kao i izostanak crvenila. Serum će preporoditi vašu kosu i tjeme. Iznimnu učinkovitost temelji na prebioticima koji pomažu obnoviti mikrobiom kože tjemena i vratiti mu balans. Za zdravu i čvrstu kosu, potrebno nam je zdravo i osnaženo tjeme. Serum možete kupiti u Opposite webshopu.

Olival Piskavica i ružmarin losion

Najnoviji proizvod iz Olival laboratorija ujedinio je dva biljna ekstrakta koje obožavaju kosoljupci diljem Balkana. Kombinacijom piskavice i ekstrakta ružmarina ubrzavamo rast kose i revitaliziramo vlasište. Novo narasla kosa bit će osnažena, većeg volumena i gustoće. Losion se ispere, a potrebno ga je nanijeti na tjeme, umasirati, pustiti da odstoji sat vremena i potom oprati kosu uobičajenim metodama pranja. Losion možete pronaći na Olival webshopu i ekskluzivno u dm-u.

Za snažnu kosu posvetite vremena samom korijenu vlasi. Uz ovaj pregled proizvoda lako dostupnih na našem tržištu, sigurna sam da ćete pronaći savršen spoj za sebe.

SAZNAJ VIŠE: