Skinboosteri: doktor nam otkriva 5 stvari koje trebate znati

Skinboosteri su jedna od najboljih stvari koje možete napraviti za svoje lice. Vraćaju sjaj, popravljaju sitne nesavršenosti i daju vam onaj zdravi svježi izgled lica
19.04.2024.
IMAGE SOURCE: Privatni Album/Pinterest
RECOMMENDED

Skinboosteri su svakako jedna od tema u svijetu estetike i anti-aginga koje izazivaju polemike. Mnogi ih obožavaju kao stvarno vrijedan tretman koji značajno poboljšava strukturu i izgled kože te osvježava lice. Na glavnih 5 pitanja o ovom tretmanu nam je odgovorio dr. Borna Bjedov.

Što su skinboosteri?

Skinboosteri su medicinski proizvod sastavljen od hijaluronske kiseline čija je zadaća poboljšati kvalitetu kože, za razliku od filera kojima je zadaća dodati volumen nekom dijelu lica. Apliciraju se injektiranjem mnogo malih kapljica hijalurona površinski u kožu s pomoću igle.

Hijaluron u koži zatim na sebe navlači vodu, a tako hidrirana koža manje je sklonija stvaranju bora, glađa je i elastičnija.

Koji su najbolji skinboosteri na tržištu?

Najbolji skinboosteri na tržištu svakako su predstavnik Galderme – Restylane Vital, predstavnik Allergana – Juvederm Volite te talijanski Profhilo.

Kako se izvodi zahvat?

Vital i Volite s jedne strane apliciraju se pomoću ranije navedenih mnogobrojnih malih depozita, dok se Profhilo s druge strane aplicira injektiranjem velikih bolusa hijalurona prema tzv Bio Aesthetic Pointovima (BAP), nakon čega se on sam distribuira po koži čitavog lica.

Kakav je protokol kod skinboostera?

Za Restylane Vital preporučuje se početna kura od 3 tretmana u intervalima od 4 tjedna. Nakon završene početne kure nekim pacijentima potreban je tretman održavanja svakih 6 mjeseci, no s vremenom kure održavana postaju rjeđe. Juvederm Volite se radi jednom nakon čega se preporučuje tretman održavanja nakon 9 mjeseci. Profhilo se pak radi 2 puta s razmakom od mjesec dana.

Koliko traje efekt skinboostera?

Trajanje efekta je oko 6 mjeseci, ali kao i u svakoj drugoj kategoriji antiaginga biološki odgovor je individualan, tako da nekima efekt traje duže, a nekima kraće od navedenog..

Za kraj treba spomenuti i skinboostere nove generacije, tzv. biostimulatore među kojima se svakako ističu polinukleotidi. To su prirodno proizvedeni mali fragmenti DNA koji u stanici služe kao materijal za bržu regeneraciju.

SAZNAJ VIŠE: