SEARCH

Ovo su 4 cool svjetske knjižare za sve ljubitelje dizajna

Savršene lokacije za sve ljubitelje dizajnerskih mjesta
05.07.2024.
IMAGE SOURCE: @saintlaurentbabylone/@mendobooks/@copyrightbookshop/@discoverzhejiang
RECOMMENDED

Dizajn nije samo sredstvo funkcionalnosti, već i izraz umjetnosti koji oblikuje naše svakodnevno okruženje. Od arhitekture do mode, dizajn ima moć transformirati način na koji doživljavamo svijet oko sebe. Za one koji cijene estetiku i inspiraciju koju pružaju knjige, istražili smo četiri knjižare diljem svijeta koje su postale sinonim za izvanredan dizajn i estetiku.

SAINT LAURENT BABYLONE

U Saint Laurent Babyloneu, atmosfera nas podsjeća na interijere novog vodećeg modela kuća u Parizu. Elegantni, mramorni stolovi isprepliću se s neobrađenim, stjenovitim policama i zidovima. Na arhivskom stolu Pierre Jeanneret nalaze se rijetke knjige, za čije listanje su potrebne rukavice. Trgovina nije samo o knjigama – izložene su ploče i časopisi, koje je Vaccarrello pažljivo odabrao.

knjige

No, na ovoj adresi nećete pronaći najpopularnije odjevne predmete i modne detalje, jer je ova adresa posvećena umjetnosti. Ovdje možete nabaviti knjige o umjetnosti, od Juergena Tellera do Pabla Picassa, vinile s glazbom od japanskog skladatelja Ryuichija Sakamota do Michela Bergera ili Glorije Gaynor, te selektirane naslove časopisa – sve u duhu modne kuće i s potpisom kreativnog direktora Anthonyja Vaccarella.

pariz

MENDO books

U Amsterdamu, gradu poznatom po svojoj bogatoj kulturnoj sceni, nalazi se MENDO books, knjižara koja je postala središte za ljubitelje visokokvalitetnih izdanja knjiga. Prostrani, suvremeni prostor MENDO books-a privlači kolekcionare i istraživače umjetnosti, mode i dizajna iz cijelog svijeta. Ovdje se mogu pronaći rijetka i luksuzna izdanja knjiga koja nadahnjuju i educiraju.

kultura

knjige

Copyright Bookshop

U srcu belgijskog grada Ghenta smještena je Copyright Bookshop, destinacija koja oduzima dah svojom raznovrsnom kolekcijom knjiga o dizajnu. Copyright Bookshop nije samo knjižara, već i kulturni epicentar gdje se ljubitelji dizajna mogu izgubiti među policama knjiga koje istražuju arhitekturu, dizajn interijera, grafiku i moda. Ova knjižara nudi jedinstveno iskustvo koje potiče na promišljanje i inspiraciju.

kultura

knjižare

Yanyouji Capsule Bookstore

Yanjiyou Capsule Bookstore je jedinstveno mjesto koje kombinira koncept kapsul-hotela s knjižarom i knjižnicom. Smješten u sklopu Fangyukong kompleksa, ovaj prostor redizajniran je i regeneriran od strane Atelier Tao+C. Originalna zgrada, veličine 232 četvorna metra, transformirana je tako da sadrži smještajni prostor za 20 osoba u kapsulama, zajedničku knjižaru i knjižnicu, sve unutar dvokatnog prostora visokog 7.2 metra.

knjižare

knjižare

Dizajniranje Yanjiyou Capsule Bookstorea predstavljalo je izazov u balansiranju privatnosti smještajnog prostora s otvorenošću i kontinuitetom javnih prostora unutar kompaktnog prostora. Koncept “zgrada unutar zgrade” zamaglio je granice između različitih prostornih elemenata, stvarajući harmoniju između privatnosti smještaja i otvorenosti javnog prostora.

SAZNAJ VIŠE: