Nadolazeća HBO serija mogla bi postati nova Euphoria

HBO seriju „The Idol“ kreirali su The Weeknd, Reza Fahim i kreator serije „Euphoria“ Sam Levinson, a s obzirom na trailer koji je izašao čini nam se da bi serija mogla biti veliki hit
18.07.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kanadski pjevač Abel Tesfaye, poznat pod umjetničkim imenom The Weeknd obilježio je ovu godinu sa svojim albumom „Dawn FM“. Album je pravo remek-dijelo s elektronskim disco zvukovima i futurističkim videospotovima koji su nadahnuti 80-ima. A njegovu „After Hours“ eru, iz koje je proizašla popularna pjesma „Blinding Lights“ sigurno nećemo zaboraviti. Vizualna priča koju Abel priča kroz oba albuma i koja nam daje pravo glazbeno iskustvo, pokazuje koliki je Abel veliki umjetnik. On to i sam zna te kako bi dodatno pokazao svoj talent i kreativnost, ubacio se u stvaranje kinematičkog remek-djela. Naime, The Weeknd je jedan od scenarista i glavnih glumaca u novoj seriji HBO-a pod nazivom „The Idol“. Uz njega, seriju kreiraju i produciraju Reza Fahim te Sam Levinson, kreator megapopularne serije „Euphoria“. The Weeknd je podijelio prvi teaser trailer serije gdje se uz njega, u glavnoj ulozi pronašla i Lily-Rose Depp, a ta minuta i 30 sekundi trailera su nam pokazali da bi serija mogla postati veliki hit.

Samoproglašena kao „najljigavija ljubavna priča u Hollywoodu“, serija „The Idol“ prati pop pjevačicu koja započinje romansu sa zagonetnim vlasnikom kluba koji je također i vođa tajnog kulta. Trailer serije nam je u kratkom vremenu pokazao što možemo očekivati: holivudske vile, šarene zabave, more kokaina i brzih automobila. „Bolesni i izopačeni umovi“ rečenica je s kojom započinje trailer pa nam se čini da ćemo se morati brzinski mentalno pripremiti na sve i svašta prije gledanja serije. Iz trailera se također može zaključiti da će pop pjevačicu glumiti Lily-Rose Depp dok je u ulozi vlasnika kluba The Weeknd.

Je li ova serija nova euphoria?

Nije ovo prva HBO serija koja obrađuje tematiku toksičnih ljubavnih odnosa i konzumiranja droge. Iako još ne znamo točno što možemo očekivati od serije „The Idol“, njezini skandalozni momenti u traileru podsjećaju nas na seriju „Euphoria“ koja je zaludila svijet. Rad kamere, spektar boja, naracija i mračno realan prikaz ovisnosti te nezdravih veza u obliku tinejdžerske sapunice, učinili su Euphoriu jednom od najomiljenijih serija koja doslovno diktira trendove.

Ako ste gledali Euphoriu, onda ste mogli primijetiti koliko je serija vizualno predivna. Paleta boja u odjevnim kombinacijama i make up-u likova odražava njihov karakter i stanje uma kroz seriju, što je izuzetno pažljivo kreirano.  Hoće li u tom smjeru ići i „The Idol“? Vibra Euphorije se svakako osjeti, a nova HBO serija mogla bi krenuti i korak dalje. Ona daje puno eksplicitnije scene droge i oružja, a mogli bi dobiti i bolesniju ljubavnu priču. The Weeknd i Sam Levinson će zasigurno servirati izvanserijsko vizualno iskustvo, a s obzirom na holivudsku radnju s izvrnutom ljubavi, „The Idol“ bi mogla biti kombinacija Euphorie i „Once Upon A Time In Hoolywood“. Još uvijek se ne zna kada će serija izaći na HBO platformu, no s obzirom na to da je trailer već vani,mogli bi je gledati još ove godine. Jedva čekamo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: