Nadolazeća HBO serija mogla bi postati nova Euphoria

HBO seriju „The Idol“ kreirali su The Weeknd, Reza Fahim i kreator serije „Euphoria“ Sam Levinson, a s obzirom na trailer koji je izašao čini nam se da bi serija mogla biti veliki hit
18.07.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
RECOMMENDED

Kanadski pjevač Abel Tesfaye, poznat pod umjetničkim imenom The Weeknd obilježio je ovu godinu sa svojim albumom „Dawn FM“. Album je pravo remek-dijelo s elektronskim disco zvukovima i futurističkim videospotovima koji su nadahnuti 80-ima. A njegovu „After Hours“ eru, iz koje je proizašla popularna pjesma „Blinding Lights“ sigurno nećemo zaboraviti. Vizualna priča koju Abel priča kroz oba albuma i koja nam daje pravo glazbeno iskustvo, pokazuje koliki je Abel veliki umjetnik. On to i sam zna te kako bi dodatno pokazao svoj talent i kreativnost, ubacio se u stvaranje kinematičkog remek-djela. Naime, The Weeknd je jedan od scenarista i glavnih glumaca u novoj seriji HBO-a pod nazivom „The Idol“. Uz njega, seriju kreiraju i produciraju Reza Fahim te Sam Levinson, kreator megapopularne serije „Euphoria“. The Weeknd je podijelio prvi teaser trailer serije gdje se uz njega, u glavnoj ulozi pronašla i Lily-Rose Depp, a ta minuta i 30 sekundi trailera su nam pokazali da bi serija mogla postati veliki hit.

Samoproglašena kao „najljigavija ljubavna priča u Hollywoodu“, serija „The Idol“ prati pop pjevačicu koja započinje romansu sa zagonetnim vlasnikom kluba koji je također i vođa tajnog kulta. Trailer serije nam je u kratkom vremenu pokazao što možemo očekivati: holivudske vile, šarene zabave, more kokaina i brzih automobila. „Bolesni i izopačeni umovi“ rečenica je s kojom započinje trailer pa nam se čini da ćemo se morati brzinski mentalno pripremiti na sve i svašta prije gledanja serije. Iz trailera se također može zaključiti da će pop pjevačicu glumiti Lily-Rose Depp dok je u ulozi vlasnika kluba The Weeknd.

Je li ova serija nova euphoria?

Nije ovo prva HBO serija koja obrađuje tematiku toksičnih ljubavnih odnosa i konzumiranja droge. Iako još ne znamo točno što možemo očekivati od serije „The Idol“, njezini skandalozni momenti u traileru podsjećaju nas na seriju „Euphoria“ koja je zaludila svijet. Rad kamere, spektar boja, naracija i mračno realan prikaz ovisnosti te nezdravih veza u obliku tinejdžerske sapunice, učinili su Euphoriu jednom od najomiljenijih serija koja doslovno diktira trendove.

Ako ste gledali Euphoriu, onda ste mogli primijetiti koliko je serija vizualno predivna. Paleta boja u odjevnim kombinacijama i make up-u likova odražava njihov karakter i stanje uma kroz seriju, što je izuzetno pažljivo kreirano.  Hoće li u tom smjeru ići i „The Idol“? Vibra Euphorije se svakako osjeti, a nova HBO serija mogla bi krenuti i korak dalje. Ona daje puno eksplicitnije scene droge i oružja, a mogli bi dobiti i bolesniju ljubavnu priču. The Weeknd i Sam Levinson će zasigurno servirati izvanserijsko vizualno iskustvo, a s obzirom na holivudsku radnju s izvrnutom ljubavi, „The Idol“ bi mogla biti kombinacija Euphorie i „Once Upon A Time In Hoolywood“. Još uvijek se ne zna kada će serija izaći na HBO platformu, no s obzirom na to da je trailer već vani,mogli bi je gledati još ove godine. Jedva čekamo!

SAZNAJ VIŠE:
Noemi Rumora
| 15.11.2022.