MSCHF je lansirao svoju prvu torbu napravljenu u „Italiji“

Umjetnički kolektiv MSCHF pojavio se s novim proizvodom: lansirao je vlastitu kožnu torbu koja je proizvedena u Italiji, samo ne onoj Italiji na koju mi mislimo
20.11.2022.
IMAGE SOURCE: MSCHF
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Umjetnički kolektiv MSCHF obožava se sprdati s konceptom društva zarađujući na taj način milijune. Iako se obožava šaliti, što se kreativnosti tiče, s MSCHF-om nema šale jer oni svoje projekte rade vrlo promišljeno. Do sada je kolektiv surađivao s brojnim brendovima pa je tako nedavno izbacio liniju ruževa i ketchupa zajedno s Fenty Beauty. Ovoga puta izbacuju svoju prvu torbu i možemo reći da izgleda poprilično dobro.

U čemu je kvaka? Jer to je MSCHF, a iza svakog njegovog proizvoda mora stajati neka ironija. Torba koja je relativno cijenovno pristupačna se deklarira kao „made in Italy“, odnosno da je napravljena u Italiji poput raznih luksuznih torbi čije su cifre četveroznamenkaste.

I istina je, torba dolazi iz Italije, ali jedne druge Italije- one u Teksasu. Ta „made in“ deklaracija je već desetljećima pokazatelj kvalitete u našem društvu i našim glavama, što uopće nije točno. Ovime je MSCHF ponovno pokazao apsurd društva postavljajući važno pitanje: zašto bi podrijetlo proizvodnje određivalo vrijednost proizvoda? I zašto se neka zemlja cijeni više od druge?

Stavljajući na stranu poruku iza proizvoda, ove  torbe poprilično šarmantno izgledaju. Napravljene su od kvalitetne kože i dolaze u dvije boje: crnoj i smeđoj. Torbu možete kupiti na stranici MSCHF-a za 550 dolara.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: