Meg Ryan: filmovi koji nas uvode u božićno raspoloženje

Netipični filmovi sa zimskim i božićnim ugođajem kojima se rado vraćamo
14.11.2023.
IMAGE SOURCE: @bamfstyle/Youtube
RECOMMENDED

Ne znam za vas, ali mi volimo gledati netipične božićne filmove i uglavnom je riječ o klasicima kojima se rado vraćamo. Zašto pišemo ovo ‘netipične’, pa zato jer tema filma nije vezana isključivo za Božić, ali se brojne scene odvijaju u božićnom i zimskom raspoloženju. To su suptilne scene koje su nam se urezale u pamćenje, a možda najdraži takvi filmovi su upravo oni u kojima je Meg Ryan utjelovila glavnu ulogu.

Šarmantna glumica Meg Ryan u najdražim ulogama

Meg Ryan je američka glumica rođena 19. studenog 1961. godine u Fairfieldu, Connecticutu. Postala je prepoznatljivo lice 1980-ih i 1990-ih, istaknuvši se u romantičnim komedijama. Njezina popularnost porasla je ulogom u filmu “When Harry Met Sally…” iz 1989. godine, gdje je s Billyjem Crystalom stvorila nezaboravne trenutke. Meg Ryan nije poznata po glavnim ulogama u klasičnim božićnim filmovima, ali neki od njezinih filmova imaju blagdansku tematiku ili se odvijaju tijekom blagdana, a nama upravo takvi filmovi bude onaj božićni ‘vibe’ kakav volimo.

You’ve Got Mail

Radnja filma prati Joea Foxa (Tom Hanks) i Kathleen Kelly (Meg Ryan), vlasnike knjižare, koji su rivali u poslu. Oni se sreću na internetu u virtualnom prostoru, gdje razmjenjuju poruke i razvijaju bliskost bez da znaju identitete jedno drugoga. Joe i Kathleen su nesvjesni da su u stvarnom životu konkurencija, jer Joe otvara veliki lanac knjižara u blizini male neovisne knjižare koju vodi Kathleen.

Ono što dodatno komplicira stvari je činjenica da se Joe i Kathleen, osim što su poslovni rivali, počinju zaljubljivati putem internetskog dopisivanja. Njihova romantična veza na internetu razvija se paralelno s borbom njihovih poslova u stvarnom životu. Ovaj film jednostavno obožavamo. Zimske ulice New Yorka pretvaraju se u savršenu kulisi, a malena knjižara dodatno daje taj cozy vibe. Definitivno film koji morate pogledati u zimski večerima.

Sleepless in Seattle

‘Sleepless in Seattle’ je romantična komedija iz 1993. godine, također režirana i napisana od strane Nore Ephron. Film je postao klasik žanra, a u glavnim ulogama su Tom Hanks i Meg Ryan. Radnja se fokusira na Samuela “Sama” Baldwina (Tom Hanks), koji je udovac i živi u Seattleu sa svojim sinom Jonahom.

Priča počinje kada Jonah, na Božić, pozove radijskog voditelja na emisiju u kojoj Sam dijeli svoju tugovanje zbog gubitka supruge. Sam privuče pažnju tisuća slušatelja, uključujući i Annie Reed (Meg Ryan), koja živi u Baltimoreu. Annie je zaručena, ali postavlja sebi pitanje jesu li ljubav i brak stvarno onakvi kako ih zamišlja.

When Harry Met Sally…

When Harry Met Sally je kultni film iz 1989. godine, režiran od strane Roba Reinera, a napisao ga je Nora Ephron. Ovaj film postao je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih filmova žanra romantičnih komedija. Glavne uloge tumače Billy Crystal (Harry) i Meg Ryan (Sally).

Radnja filma prati dva lika, Harryja i Sally, koji se upoznaju na putovanju iz Chicaga u New York. Iako se na početku ne slažu, tijekom godina razvija se čvrsto prijateljstvo. Film postavlja pitanje mogu li muškarac i žena biti prijatelji bez da se upuste u romantičnu vezu.

SAZNAJ VIŠE: