Maredo Grill je oduševio još jednom fine dining večerom

Proslavljeni hrvatski chef Ante Udovičić gostovao je u restoranu Maredo Grill i oduševio sve prisutne s jedinstvenom kombinacijom jadranskih i kontinentalnih namirnica
03.03.2023.
IMAGE SOURCE: Press
RECOMMENDED

Maredo Grill je bio “place to be” u utorak 28. veljače, kada je priređena druga u nizu fine dining večera. Udovičić, jedan od najpoznatijih pripadnika srednje generacije hrvatskih chefova, radio je u nekoliko renomiranih restorana, među kojima su Carpaccio, Paradigma i Lemongarden resort. Redovito se usavršava u najboljim svjetskim restoranima, a nedavno je dio zime proveo u čuvenoj French Laundry i Per Seu chefa Thomasa Kellera, oba imaju tri Michelinove zvjezdice.

Udovičić je u utorak, 28. veljače, svoje kulinarsko umijeće pokazao u Maredo Grillu. Večera je sadržavala primamljivu kombinaciju tipičnih jadranskih i kontinentalnih namirnica, uključujući sirovu tagliatellu od repe s dresingom od mente i svježim čilijem, tartar od janjetine s koricom limete, ružmarinom, pinjolima i čipsom od pileće kožice te Jakobove kapice na kremi od krvavica i potočarke. Na meniju su se našle tuna i tripice načinjene od ragua od janjećih tripica, tripica pohanih u panko mrvicama i kockica marinirane tune s majonezom od čilija. Glavno jelo bio je brancin pečen u koži, poslužen s vlascem i koprom te mousselineom od mladog luka, a večer je završila panna cottom od cikle sa sorbetom od višanja.

Sljubljivanje vina bilo je izuzetno, a to su bili pjenušac međimurske vinarije Dvanajščak Kozol, Grk Herakles pelješke vinarije Madirazza i pošip Garbinada, Frankovka od Miraza, pinot noir coletti te Krauthakerova graševina iz kasne berbe.Večeru je svojim glazbenim umijećem dodatno uljepšala Tena Vodopija.

Mediteranska Dubrava doživjela je veliki uspjeh, a kulinarski hedonisti jedva čekaju vidjeti što će pripremiti sljedeći gostujući chef u Maredo Grillu!
SAZNAJ VIŠE: