Lily Collins stiže s filmom o još jednoj Mattel lutki

Nakon "Barbie", Mattel je odlučio snimiti film o još jednoj liniji igračaka. Riječ je o lutkama Polly Pocket, a glavnu ulogu u filmu igrat će Lily Collins
31.07.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @lilycollins, @lenadunham, @pollypocket.official
RECOMMENDED

S obzirom na veliki uspjeh filma „Barbie“ Grete Gerwig, Mattel želi proširiti franšizu te izgraditi Mattel kinematografski svemir. Tvrtka ima u planu snimati filmove koji se temelje na nekoliko njihovih franšiza igračaka. Nakon Barbie, sljedeća na popisu je Polly Pocket, potvrdio je za Variety producent Mattel Filmsa, Robbie Brenner. Producent je izjavio da adaptacija već ima scenarij koji je predan studiju, iako su konkretni detalji radnje i dalje u tajnosti.

Film Polly Pocket režirat će Lena Dunham, redateljica najpoznatija po HBO seriji „Girls“, dok će u ulogu glavnog lika uskočiti glumica Lily Collins. O filmu se prvi put počelo pričati još 2021. godine, a Dunham ga je predstavljala kao „pametno razigrano“ filmsko iskustvo za mlade žene. „Polly Pocket je za mene bila odgovorna za bezbrojne sate eskapizma iz djetinjstva- Polly mi je dala maleni svijet magije i autonomije za pripovijedanje, tako da je poprilično poetično baviti se tim istim idejama sada kao redatelj“, rekla je Dunham za Variety.

Osim što igra glavnu ulogu, Lily Collins je također producentica filma. „Kao dijete koje je bilo opsjednuto Polly Pocketom, ovo je pravo ostvarenje sna i jedva čekam donijeti ove makene igračke na veliko platno“, napisala je Collins u Instagram objavi.

Za one koji ne znaju, Polly Pocket je linija minijaturnih plastičnih lutki koja je prvi puta lansirana 1983. godine. Slično kao i Barbie, Polly Pocket je postala franšiza koja je tijekom godina dobila vlastite animirane adaptacije, obuhvaćajući četiri filma i seriju. Sada čekamo novu adaptaciju iz Mattel Filmsa.

SAZNAJ VIŠE: