Market ima novi jesenski menu koji smo isprobali

Zaviritre u novi meni našeg omiljenog zagrebačkog bistroa Market street food & drinks
18.10.2023.
RECOMMENDED

U ugodnom zagrebačkom restoranu Market, jesen je stigla s obiljem novih okusa i inspiracija. Svježe ubrane sezonske namirnice i kreativnost vrhunskih kuhara zajedno su stvorili najnoviji jesenski meni koji će zasigurno zadovoljiti i najistančanija nepca. Jesen je doba promjena, prelazak iz svježih okusa ljeta u toplije, zemljane note kojima ovo godišnje doba obiluje. U restoranu Market, kuhari su s ljubavlju pripremili niz jela koja vode goste na nezaboravan kulinarski put kroz bogatstvo jeseni.

Gosti mogu uživati u ukusnim predjelima, zasitnim glavnim jelima i neodoljivim desertima, sastavljenima od najfinijih sastojaka koje tržište može ponuditi. Majstori kuhinje u Marketu eksperimentiraju s različitim tehnikama pripreme i svježim sastojcima, iznova iznenađujući svoje goste pažljivo balansiranim aromama i teksturama. Zagreb je grad koji oduvijek cijeni kvalitetnu hranu i dobro društvo, a u restoranu Market, toj tradiciji se pridružuju suvremenim interpretacijama jesenskih okusa. Posjetitelji su pozvani da zavire u svijet okusa Marketa i uživaju u čarima jeseni, upotpunjenima jedinstvenom atmosferom koju nudi ovaj restoran. Market očekuje svoje goste s otvorenim rukama i tanjurima punim jesenskih delicija. Što se sve novo nudi u poznatom restoranu, saznajte u nastavku.

MARKET NOVI MENU:

JUHA:

Dnevna juha 5,60€ se uvijek radi sa sezonskim namirnicama s Dolca gdje chef Goran Stanisavljević izbacuje svoje kreativu.

PREDJELO:

Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom 14,40€. Biftek kupujemo na Dolcu u mesnici Zagorac gdje je meso uistinu odlično. Uz beef tartare serviramo maslac sa začinskim biljem i naš domaći sourdough tostirani kruh. Idealno predjelo za sve mesoljupce. I da napomenem da kruh sami pečemo, a koliko je fin govori činjenica da većina gostiju misli da kruh kupujemo u nekim od razvikanih artisan pekarnica u Zagrebu.

market novi menu

Spring Soparnik s domaćim bijelim umakom (8 kom) 6,90€ je naša interpretacija soparnika pod utjecajem azijskih spring rolica gdje smo željeli postići hrskavost spring rolica a zadržati donekle okus soparnika. Ljubitelji klasičnog soparnika moraju znati da je u našem spring soparniku nalazi i krema od sira, tako da se ne radi o klasičnom soparniku. Uz navedeno, serviramo blago ljutkasti umak na bazi jogurta za svježinu i kick.

market novi menu

GLAVNA JELA:

Vegan Market Bowl sa seitanom, kvinojom, mariniranom ciklom, ukiseljenim lukom i povrćem 11,90€. Naše drugo vegansko jelo otkako smo otvoreni je našlo svoju inspiraciju u Poke Bowlovima koji se nudi u restoranima u Zagrebu. Preveli smo to jelo na ‘hrvatski’ i dodali malo našeg Market štiha i eto nam Vegan Market Bowla.

market novi menu

Rižoto s bundevom, crnim trubama, kestenjem i narom 11,90€. Jedan od naših poznatijih rižota koji je bio hit na jesen 2021. godine. Svaka komponenta podsjeća na jesen. Kompleksan i pun karaktera. Rižoto s potpisom našeg chefa Gorana.

Beef tagliata ala Market 14,40€. Dobivali smo mnogo upita za lagana jela s mesom ili keto jela, te smose odlučili napraviti našu Market verziju Beef tagliate. Beef tagliata ala Market sadrži 120 grama bifteka, zelenu salatu, cherry rajčice, listiće grana padana i sezonsko povrće.

Picek s mlincima i kremom od ljubičastog luka 12,90€. Tradicionalno jelo koje smo doveli na jednu višu razinu. Pileći batak i zabatak pečemo da ostane hrskavo izvana i mekano iznutra. Mlince slažemo kao lasagne i svaki sloj premazujemo s posebnim umakom i zatim zapečemo u pećnici. Kremu od ljubičastog kupusa radimo uz pomoć termo miksera, koji uz dodane začine, pretvara ljubičasti kupus u kremu. Klasik koji svakako preporučujem svima da probaju.

market novi menu

Pohani lungić s kremom od cvjetače i salatom od ljubičastog kupusa 13,40€. Lungić pohamo u klasičnom pohu te serviramo uz kremu od cvjetače i salatom od ljubičastog kupusa s dresingom od naranče i brusnica. Pohani lungić i krema od cvjetače daju karakter jelu, a salata od ljubičastog kupusa daje svježinu koja stavlja jelo u balans.

market novi menu

Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima 14,90€. Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima i ukiseljenom mrkvom je naša verzija tradicionalne pašticade s njokima s twistom. Ovo jelo smo imali na prošlom meniju no toliko je popularno da smo ga jednostavno morali ostaviti na meniju.

Rižoto s biftekom, bundevom, crnim trubama i kestenjem 16,90€. Tražili smo rižoto koji će biti odličan bez mesa a i s dodatkom bifteka. Biftek se odlično sljubljuje s bundevom i kestenjem. Za ljubitelje mesa rižoto bez greške.

market novi menu

Ragu od tune s kremastom palentom 16,40€. Tunu režemo na kockice i pečemo neposredno prije serviranja. U riblji ragu dodajemo kockice pečene tune. Palenta se radi da bude kremasta i mekana. Preko palente stavljamo ragu s kockicama tune, te dodajemo dehidrirane crne masline, ukiseljeni luk i mladi luk. Nutritivno izbalansirano jelo koje će zadovoljiti svakog gurmana.

market novi menu

DESERT:

Tiramisu 5,80€. Klasični talijanski desert koji se utkao u našu svakodnevnicu. Serviramo ga u čaši, a komentari su bili toliko dobri da je ostao na meniju iako je na meniju od početka ljeta.

Mud cake s pireom od jabuke i kremom od slatke bundeve i mascarponea 5,90€. Čokoladni desert će uvijek biti na našem meniju, pa je tako ovdje sočni mud cake. Pire od pečenih jabuka daje svježinu, dok krema od slatke bundeve i mascarponea dodaje ‘ono nešto’ što ovaj desert čini posebnim. Kompleksan desert koji će osvojiti svako nepce. Slatka jesen na tanjuru.

Također moram spomenuti da nudimo i menu od 4 slijeda za koji se treba najaviti barem dan unaprijed. Imamo 2 menija. Jedan mesni, jedan riblji. Najbolji način da se isprobaju Market jela i Market filozofija.

SAZNAJ VIŠE: