Jo and the Sisters je novo mjesto za doručak u Splitu

Jo and the Sisters predstavlja mjesto gdje svi mogu uživati u ukusnim zalogajima u modernom ambijentu i ugodnom okruženju
11.05.2024.
IMAGE SOURCE: Jo & The Sisters
RECOMMENDED

Gastro scena Splita raste svakim danom, a sve više vidimo neke nove koncepte s obzirom na to kako apetiti potrošača rastu. U tom smislu nas ne iznenađuje otvorenje novog lokala koji se bazira na zdravim namirnicama. Jo and the Sisters – osvježavajući koncept koji su osmislili brat i dvije sestre, Josip, Dubravka i Mia, predstavlja spoj zdravog načina života i visokokvalitetne ukusne hrane.

Jo and the Sisters

Jo and the Sisters – zdravi doručak

Njihova dugogodišnja strast prema zdravom životu i ukusnoj hrani, kao i činjenica da suvremeni tempo života često otežava pronalazak zdravih opcija za brz i hranjiv obrok, bili su okidač i inspiracija za ovu ideju. Stoga, ovaj autentičan “morning club” sada omogućuje gostima da uživaju u svim svojim malim jutarnjim ritualima, kao i u ukusnim, visokokvalitetnim obrocima, bilo u restoranu ili da ih ponesu sa sobom zahvaljujući grab’n’go opciji koju također nude.

Jo and the Sisters

Jo and the Sisters

Budući da je riječ o obiteljskom poslu, vidno je da su pristupili svakom detalju s pažnjom, od odabira imena, pažnje posvećene ugodnoj atmosferi, jelovnika, pa sve do uređenja interijera. Pri odabiru imena, odlučili su se za nešto naizgled jednostavno, ali u stvarnosti vrlo simbolično. Naime, ime “Jo and the Sisters” – nastaje od “Jo” skraćenice od Josip, dok “the Sisters” predstavlja sestre Dubravku i Miu te odražava i njihovu obiteljsku povezanost, koja je srž ovog mjesta, ali i prvi korak u povezivanju s gostima, pružajući im osjećaj bliskosti i povjerenja već pri prvom susretu.

gastro

split

U odabiru imena pomogao im je i suradnik, sada već mogu reći i prijatelj, Duje Stojak, koji je bio zaslužan i za stvaranje vizualnog identiteta. MH studio je pak bio zadužen za prostorno rješenje koje savršeno odgovara njihovoj viziji. Pri odabiru materijala, naglasak je stavljen na prirodne elemente poput kamena i drveta, dok su upadljivi crveni detalji prostoru dodali karakter i prepoznatljivost.

lifestyle

gastro

Danas, zahvaljujući inicijativi brata i dvije sestre, Jo and the Sisters predstavlja mjesto gdje svi mogu uživati u ukusnim zalogajima u modernom ambijentu i ugodnom okruženju koje omogućava da se osjećate kao kod kuće. Važno je napomenuti da, iako je ideja potekla od troje osnivača, obitelj je odigrala ključnu ulogu i pružila veliku podršku za ostvarenje ovog projekta.

split

Što se tiče same ponude, imajući na umu da neki ljudi i dalje imaju predrasude o zobenim pahuljicama i chia sjemenkama koje katkad smatraju ne baš primamljivima, fokusirali su se na istraživanje ukusnih kombinacija koje će zadovoljiti sva nepca – čak i ona koja možda nisu previše sklona “zdravoj hrani”. Tako jelovnik obuhvaća širok spektar proizvoda poput hladno prešanih sokova, smoothieja, chia i tapioke pudinga, ukusnih sendviča, ali i ponešto slatko. Ključni elementi jelovnika su i “smoothie bowl-ovi to go”, koji su postali zaštitni znak Jo & the Sistersa. Ovi obroci su sačinjeni od zobene (ili chia) baze u kombinaciji sa sezonskim ili egzotičnim voćem, različitim nadjevima i domaćom granolom, pružajući osvježavajući, ali istovremen, ali istovremeno zasitan i nutritivno izbalansiran obrok koji će vas držati sitima sve do ručka.

lifestyle

Iako su tek od nedavno otvoreni, njihova predanost i ljubav zdravoj prehrani u obitelji traje već godinama – to je jednostavno njihov način života. Ipak, kako bi zadovoljili svoju težnju za savršenstvom, odlučili su spojiti s nutricionisticom kako bi osigurali da su njihovi obroci potpuno nutritivno uravnoteženi.

Od rane faze djelovanja, stvorila su se partnerstva s nekim divnim ljudima kao sto su Bruno i Vanja, strastveni vlasnici Francuske pekare “Zrno ljubavi”, Hrvoje – proizvođačem i vlasnikom Kocha Kombucha, Tončijem iz “Pjaca delikatese” od kojeg nabavljaju vrhunske delikatese za svoje sendviče. Uvijek teže korištenju svježih, sezonskih namirnica u svojim sokovima i smoothiejima te je zaista svaki njihov korak osmišljen je s pažnjom, kao da rade za sebe, za kućnu upotrebu.

gastro

Sretni su zbog svih pozitivnih reakcija koje svakodnevno dobivaju od svojih gostiju i raduje ih što ih se većina redovito vraća u njihov “healthy station“, kako ga vole zvati, što smatraju potvrdom da su na pravom putu. Jo & the Sisters nalazi se u Ulici kralja Zvonimira 65A u Splitu, nekoliko kilometara udaljen od Dioklecijanove palače. Stoga, ako tražite nešto novo i jedinstveno u Splitu, posjetite Jo and the Sisters i osobno se uvjerite u njihovu posebnost!

SAZNAJ VIŠE: