Izašao je trailer za nastavak filma „Igre gladi“ i oduševljeni smo

"The Ballad of Songbirds and Snakes" je prequel hvaljene trilogije "Igre gladi"i prati mladog Snowa desetljećima prije nego što je Katnis Everdeen stupila na scenu
25.09.2023.
IMAGE SOURCE: Murray Close/Lionsgate/@balladofsongbirds

Jennifer Lawrence postala je planetarno popularna nakon što je odigrala ulogu Katniss Everdeen u trilogiji „Igre gladi“. Hvaljena filmska adaptacija istoimenog romana Suzanne Collins dobila je svoj nastavak kojemu se izuzetno veselimo. The Ballad of Songbirds and Snakes“ je prequel originalnog filma, a napokon je izašao i trailer koji nam je dao mali pogled na fantastičnu glumačku postavu i radnju filma.

U režiji Francisa Lawrencea, „The Ballad of Songbirds and Snakes“ vraća nas desetljećima unatrag prije nego što je Katniss Everdeen stupila na scenu i ovoga puta se u centru radnje pronašla Lucy Gray Baird koju je utjelovila Rachel Zegler.

Lucyno ime izvučeno je za sudjelovanje u Igrama gladi, no ona na opasnom putu nije sama: pronalazi utjehu u mentoru koji joj postaje prijatelj, mladom Coriolanusu Snowu (Tom Blyth). U ovom filmu vidjet ćemo mladog Snowa koji je daleko od hladnog, nemilosrdmog diktatora iz originalne trilogije Igre gladi.

RADNJA FILMA „The Ballad of Songbirds and Snakes“

Nakon dugog i skupog rata s Disktriktima, Kapitol je i dalje teško oštećen i tek se počinje oporavljati nakon pobjede. Nekoć bogata i moćna obitelj Snow zapala je u teška vremena, uglavnom zbog uništenja njihove tvornice streljiva u Okrugu 13. Mladi Coriolanus je posljednja nada za svoju posrnulu obitelj: svoje dane provodi u Capitolu zajedno s bakom i rođakinjom Tigris (Hunter Schafer), no uskoro mu se dodjeljuje uloga mentora za Lucy, odabranicu iz siromašnog okruga 12 koja je osvojila publiku Panema svojim šarmom pa Snow vidi priliku da promijeni njihove sudbine.

Dok sve za što je radio visi o koncu, Snow se ujedinjuje s Lucy Gray kako bi okrenuo izglede u svoju korist. Boreći se sa svojim instinktima za dobro i zlo, Snow kreće u utrku s vremenom kako bi preživio i otkrio hoće li na kraju postati ptica pjevica ili zmija.

Trailer također daje uvid u uništeni krajolik arene Igara i neke od užasa s kojima će se Lucy i njezini kolege morati suočiti. „The Ballad of Songbirds and Snakes“ je u kinima od 17. studenog.

SAZNAJ VIŠE: