SEARCH

Hiljson Mandela ima spot za trap-baladu “Sam u mraku”

Poznati trap glazbenih Hiljson Mandela predstavio je videospot za svoju trap-baladu "Sam u mraku" oduševio nas je
28.08.2023.
IMAGE SOURCE: Press
RECOMMENDED

S hvaljenog prvog samostalnog albuma “Mandela Effect”, trap glazbenik i autor Hiljson Mandela predstavlja novi singl i videospot. Riječ je o baladi “Sam u mraku”, pjesmi koja je postala ujedno i favorit publike, a za koju Hiljson Mandela ističe kako mu je jedna od najdražih s izdanja, jer progovora o važnosti poticanja razgovora o depresiji, osjećaju samoće i distanciranju pojedinca.

Pjesma progovara o ozbiljnoj temi koja je svuda i sve više oko nas. Redovitim isticanjem teme mentalnog zdravlja možemo biti bliže kolektivnim rješenjima i diskusiji o boljem sutra. S umjetničke strane, možda postoji privremena utjeha slušatelju da nije sam u ovome i ne prolazi jedini kroz različite oblike vlastite unutarnje borbe. U današnje vrijeme, to je možda postala i normalna stvar, a samim time i tema o kojoj treba što više otvoreno pričati”, istaknuo je Hiljson Mandela i nadodao “Budući da mi je ovo jedna od najdražih pjesama s albuma, drago mi je da je konačno dobila i svoj spot”.

Prateći videospot pjesme vizualna je priča koja dočarava atmosferu depresije, usamljenosti i distanciranja, a umjetnička namjera svih sudionika u njegovom kreiranju bila je poticanje razgovora i podizanje svjesnosti o važnosti brige o mentalnom zdravlju. Upravo je stoga priča ovog spota vizualno prikazana kroz scensko-plesnu koreografiju napravljenu isključivo za ovu pjesmu, za koju je zaslužna plesačica i umjetnica Genoveva Matasović, koja se s Hiljsonom Mandelom pojavljuje u videospotu. 

Idejni kreator, režiser, snimatelj i realizator spota je Sven Čustović, dok je za make-up i kostime zaslužna Paula Peloza, Za lokaciju spota odabrano je kazalište, kako bi se istaknuo spoj svih grana umjetnosti koje ono obuhvaća – scenografija, kostimografija, šminka, gluma, ples, pjesma i svjetla. 

Kako je već spomenuto, pjesma “Sam u mraku” predstavljena je u sklopu albuma “Mandela Effect”, objavljenom u svibnju prošle godine, a koji se istaknuo kao jedno od vodećih hip-hop izdanja u protekloj godini. Produkciju albuma potpisuje vodeće producentsko ime nove generacije – Mihovil Šoštarić Lockroom, a izdanje je u prvom tjednu objave pomelo glazbene streaming platforme, uključujući i cijenjeni chart Billboard Croatia Songs 25, na kojem je istovremeno bilo prisutno čak pet pjesama. Kao singlovi koji broje milijunske streamove do sada su se istaknule pjesme “Još ovu noć”, “McLaren”, kao i hit singl “Cura s kvarta”, koja je u prvom tjednu emitiranja ostvarila ulazak u službenu radijsku listu HR Top 40.

Nakon što je prošle godine održao najveći samostalni koncert karijere i album uživo predstavio pred rasprodanom zagrebačkom Tvornicom kulture, Hiljson Mandela će ove godine sa svojim matičnim bendom – trap kolektivom KUKU$, kojeg uz njega čine i Goca RIP i Iso Miki, održati i njihov najveći samostalni nastup do sada. Riječ je o velikom slavljeničkom koncertu KUKU$-a povodom deset godina djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni i postavljanja temelja trap žanra u Hrvatskoj, a održat će se 7. listopada u zagrebačkom Domu sportova. Ulaznice su dostupne u prodaji putem platforme Core Event i na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old i Rockmark.

SAZNAJ VIŠE: