Hats bar u Jakarti donosi jedinstveno iskustvo koje spaja svijet koktela i sorbeta, stvarajući prostor koji odražava dualnost svog osnivača, Demitrie ‘Demi’ Dane Paramite. Kao nagrađivana miksologinja i strastvena slastičarka, Demi je svoju viziju pretočila u inovativni koncept koji već privlači brojne posjetitelje.


Hats bar u Jakarti donosi jedinstveno iskustvo
Hats se ističe privlačnom crvenom fasadom koja odmah privlači poglede prolaznika. Prednji dio lokala posvećen je sorbetima i gelatima, koji dolaze u neobičnim, ali pažljivo osmišljenim okusima. Od Markise Terong Belanda do Pina Colada Bika Ambona, inspiriranog njezinim djetinjstvom, svaki zalogaj priča priču i nudi jedinstvenu senzaciju. Posebno zanimljiv element su bezalkoholni sorbeti koji evociraju popularne koktele, poput Pear Makgeollija i Negroni Soura, koji gotovo neprimjetno oponašaju originalne verzije.


Iza vrata, atmosfera se mijenja. Bar Hats odiše intimnošću i mistikom, s prigušenim svjetlima i udobnim kožnim sjedalima. Dominacija crvene boje nije slučajna; postepeni prijelaz od svijetlih do tamnijih tonova reflektira evoluciju okusa prisutnih na meniju. Početni dojmovi su lagani i razigrani, poput koktela Rose i Scarlet, dok se dublje i složenije note otkrivaju kroz Ruby i The Red Carpet.

Jedna od posebnosti koktela u Hatsu jest da mnogi crpe inspiraciju iz okusa koje je Demi voljela kao dijete. Tako, na primjer, Demi Gembira reinterpretira tradicionalni Soda Gembira napitak zamjenjujući pandanov sirup fermentiranom jagodom s kardamomom, nadopunjenom sodom i kuglicom Vanilla Black Olive sladoleda. Ova složena igra okusa potvrđuje Demiinu sklonost prema balansiranju i neočekivanim kombinacijama.

Za one koji prvi put posjećuju Hats, može biti izazovno odlučiti odakle započeti. No, The Red Carpet kolekcija, koja uključuje Demiine nagrađivane koktele, nudi siguran putokaz. Posebno se ističe Nira, minimalistički koktel s jednom osnovnom komponentom – sokom cvijeta palme. Dimljeni klinčići otvaraju osjetila, dok kombinacija kokosa i slatko-kiselih nota lontar voća u spoju s ginom pruža dugotrajan dojam, pozivajući na još jedan gutljaj.

Jedan od najhrabrijih koktela na meniju, Assam Laksa, donosi spoj gastronomije i miksologije u neobičnoj interpretaciji klasičnog malezijskog jela. Inspiriran Demiininim studentskim danima, ovaj koktel dolazi poslužen u zdjeli s rezancima od krastavca, prelivene kiselkasto-aromatičnom bazom od assam soka, limete, đumbira i cvijeta bakung đumbira. Preporučeni način konzumacije je uranjanje rezanaca, a zatim uživanje u bogatoj tekućini, što dodatno naglašava slojevitost okusa.


Demiin pristup miksologiji naglašava suptilnost i dubinu, s koktelima koji otkrivaju nove dimenzije okusa sa svakim gutljajem. Njezin je cilj postići balans i iznenađenje, bez agresivnih nota koje bi mogle nadjačati cjelokupni doživljaj. Hats tako postaje mjesto gdje gosti mogu predahnuti od gradske vreve, opustiti se i istražiti bogatstvo okusa u opuštenoj, ali sofisticiranoj atmosferi.

Koncept Hatsa ne podliježe strogim pravilima – bilo da je riječ o sretnim ili tužnim trenucima, bilo da se traži osvježenje kroz sorbet ili se želi uživati u kompleksnim koktelima, svaki posjetitelj može pronaći svoju priču i odabrati ulogu koju će preuzeti na toj večeri.