Halloween specijal: Simpsoni dobivaju „Death Note“ preobrazbu

U sklopu Halloween specijala, Simsponi postaju anime likovi referirajući se na megapopularni manga strip „Death Note“ koji će u budućnosti dobiti i live-action adaptaciju pod redateljskom palicom braće Duffer
28.10.2022.
IMAGE SOURCE: Twitter/ Netflix/ Simpsons
RECOMMENDED

Jedan od najpopularnijih manga stripova „Death Note“ više je puta adaptiran, a možda je najpopularnija njegova anime serija. Postoji i američki pokušaj rekreiranja ove popularne mange, ali je live-action serija bila potpuni promašaj. Death Note je interesantan mnogim produkcijskim kućama, a  možemo priznati da je ova manga priča zbog svoje originalnosti i bizarnosti doista zaslužila biti tema o kojoj se naveliko priča. S obzirom na to da se približava Halloween, mnogi animirani filmovi vole ubacivati „spooky season“ specijale referirajući se na najpoznatije horor naslove iz filmske kulture. Simpsoni su poznati po ubacivanju referenci iz pop kulture u obliku parodije, a ovog Halloweena dolaze sa specijalnim Halloween sadržajem koji uključuje i parodiju na „Death Note.“

Simpsoni su ranije u 34. sezoni debitirali s parodijom na horor film Stephena Kinga „It“, a epizoda se zvala „Not It“. Ova animirana serija sada se vraća s Treehouse of Horror XXXIII Halloween specijalom koji nudi poseban pogled na Babadook i Westworld, kao i cijelu parodiju na „Death Note“ manga strip pod nazivom „Death Tome“.

Pojavile su se prve fotografije i video snimke koji prikazuju kako će ovaj specijal izgledati. Naime, na fotografijama možemo vidjeti da je cijela epizoda kompletno napravljena u anime stilu pa su tako Marge, Home, Lisa i ostali poznati likovi kompletno presvučeni u anime umjetnost. Impresivne anime animacije nastale su zahvaljujući južnokorejskom studiju DR Movie koji je radio na produkcijama kao što su Avatar: The Last Airbender, The Batman (animirana serija) i Teen Titans.

Radnja „Death Note“ epizode

Osim fotografija, pojavio se i kratki film koji prikazuje Lisu Simpson kao primateljicu moćnog Death Tomea. Smještena u distopijski grad koji za u potpunosti zagađen, Lisa izražava svoju frustraciju neredom govoreći da ljudska rasa zaslužuje izumrijeti. Ako je suditi prema originalu, Lisa će sa svojom moći vjerojatno pokušati spasiti planetu ne susprežući od katastrofalnih posljedica do kojih mogu dovesti njezine odluke. Ovaj Halloween specijal moć ćete pogledati na FOX mreži 30. listopada, a idući dan i na streaming platformi Hulu.

Nova „Death Note“ adaptacija

Simpsoni nisu jedina emisija u kojoj ćemo ponovno vidjeti „Death Note“. Stiže nam još jedna adaptacija u nizu za koju previđamo da bi ovaj put mogla biti pun pogodak. I to zato što su redatelji braća Duffer,  duo koji stoji iza Stranger Thingsa. Još ljetos, braća su najavila svoj novi projekt pod nazivom „Upside Down Pictures“. Riječ je o produkcijskoj kući koja će razvijati originalne serije braće Duffer, između ostalog i spin-off Stranger Thingsa.  Tako je i „Death Note“ upao u priču.

Braća Duffer potvrdila su snimanje live-action serije „Death Note“, a glavna spisateljica scenarija bit će Halia Abdel-Meguid. Ova spisateljica je veliki obožavatelj mange, a nekoć je živjela u Tokiju i tečno govori japanski jezik što je velika prednost za prilagodbu izvornog materijala. Mi polažemo sve nade u ovaj projekt jer bi zaista bilo sjajno kada bismo svjedočili fantastičnoj live-action adaptaciji ovoga manga stripa.

SAZNAJ VIŠE: