SEARCH

Prvi pogled na Paula Mescala i Pedra Pascala u Gladijatoru II

24 godine kasnije, na velika platna stiže Gladijator II, nastavak filma Ridleyja Scotta koji je doživio veliki uspjeh i postao klasik
03.07.2024.
IMAGE SOURCE: Paramount Pictures
RECOMMENDED

S nestrpljenjem iščekujemo drugi dio velikog, kultnog filma „Gladijator“ koji je izašao davne 2000-e godine i pokupio 5 Oscar kipića. Najbolji film, najbolji glavni glumac (Russell Crow), najbolji dizajn kostima, najbolji zvuk (soundtrack iz pera legendarnog Hansa Zimmera) i najbolji vizualni efekti. Ovo su kategorije u kojima je film pomeo konkurenciju. Gladijator Ridleya Scotta osvojio je kino blagajne, zaradio ogromne novce, dobio salve pohvala kritičara i gorljive fanove te tako gotovo odmah postao klasik, udahnuvši novi život žanru povijesnog epa. Moramo priznati, ulozi za drugi dio filma su poprilično veliki.

gladijator II

Ridley Scott se odlučio na hrabar pothvat kreirajući scenarij za nastavak 24 godine starog filma „Gladijator“. Za glavne uloge, regrutirao je dva trenutno vruća imena Hollywooda, Paula Mescala i Pedru Pascala, a njima su se pridružili i Denzel Washington, Connie Nielsen te Derek Jacobi.

Radnja filma Gladijator II

Nadolazeći film odvija se nekoliko desetljeća nakon događaja u Gladijatoru iz 2000. i prati Mescala kao Luciusa Vera, sina bivšeg cara Luciusa Vera i bivšeg nasljednika Carstva. Nakon što je proteklih 15 godina mirno proveo u Numidiji sa svojom ženom i djetetom, zarobili su ga rimski vojnici predvođeni Pascalovim Marcusom Akacijem i odveli ga u ropstvo.

Lucius je bio prisiljen boriti se kao gladijator, cijelo vrijeme pokušavajući osloboditi Carstvo od sadističke” vladavine cara Caracalle Freda Hechingera i cara Geta Josepha Quinna.

gladijator II

Film u američka kina stiže 22. studenog, a kako bi se uzbuđenje zakuhalo još više, Vanity Fair je podijelio ekskluzivne prve fotografije Mescala i Pascala u Gladijatoru II. Uživajte u pogledu na ove hollywoodske glumce iz gladijatorske arene, a mi držimo fige da film bude barem upola uspješan kao njegov prethodnik.

SAZNAJ VIŠE: