Filmski countdown: najbolje uloge Anne Hathaway

Talentirana glumica Anne Hathaway nam je prava inspiracija. Neki dan je proslavila svoj 40. rođendan i izgleda bolje nego ikad, a iza sebe ima niz fantastičnih uloga. Zato smo se povodom njezinog rođendana prisjetili nama najboljih filmova s Hathaway u glavnoj postavi
15.11.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @annehathaway/ Vogue

Među top 5 najdražih glumica bez razmišljanja nam se nalazi Anne Hathaway. Ova talentirana i karizmatična glumica neki dan je napunila jubilarnih 40 godina i izgleda bolje nego ikad! Hathaway je  svojoj karijeri osvojila 40 nagrada, među kojima se nalaze i dva Oscara. U čast njezinog rođendana, izdvojili smo popis nama najdražih filmova u kojima je Anne Hathaway posebno zablistala.

The Princess Diaries (2001)

Disney komedija „The Princess Diaries“ bila je prvi filmski projekt Anne Hathaway nakon što je svoju karijeru započela s glavnom ulogom u televizijskoj seriji „Get Real“. Iako je riječ o Disney franšizi, Hathaway je već tad pokazala svoj veliki talent. Pa baš svatko je želio makeover kakav je imala ona u filmu! Jedna vrlo tipična priča o princezi preko noći, postavila je temelj nadolazećim filmovima o kraljevskim obiteljima i običnim djevojkama, ali moramo reći, samo je jedan „Princess Diaries“.

The Devil Wears Prada (2006)

Vrag nosi Pradu je ikonski film o kojemu se i dan danas priča, a također je i među prvim projektima u kojima je Anne Hathaway od Disney glumice prešla u ozbiljne glumačke vode. Hathaway je tada stajala rame uz rame s Emily Blunt i Meryl Streep koja je u filmu reprezentirala svima poznatu urednicu Voguea Annu Wintour. Mislim da ne moramo previše pričati o radnji filma jer ju svi znamo, a vjerujemo da su se i mnogi pitali hoćemo li gledati nastavak filma. To isto pitanje postavili su glumicama Hathaway i Blunt na američkom talk showu „The View“. Na naše razočaranje, vrlo je mala šansa da će se snimati nastavak. Anne je rekla: „Mislim da je film napravljen u drugačijem razdoblju. Sada, sve se preselilo online, a taj se film fokusirao na produciranje fizičkih stvari, sada je potpuno drugačije. Ideja je primamljiva, ali ne vjerujem da će se dogoditi (nastavak)“. Ipak, Emily Blunt je otvorena za snimanje nastavka jer bi bez razmišljanja ponovno glumila s istom glumačkom postavom. Tko zna, možda nas i iznenade s „The Devil Wears Prada“ 20 godina kasnije.

Rachel Getting Married (2008)

Samo dvije godine kasnije, od lagane dramske komedije, Anne Hathaway se ubacila u poprilično tešku dramu koja joj je osigurala nominaciju Akademije za najbolju glavnu ulogu te Golden Globe nagradu u istoj kategoriji. U filmu, Hathaway glumi Kym Buchman, bivšu ovisnicu o drogi koja s rehabilitacije odlazi na sestrino vjenčanje, suočavajući se s vlastitom prošlosti i klimavim obiteljskim odnosima. Svakako preporučujemo film ako ga još niste pogledali.

The Dark Knight Rises (2012)

Ovaj se film u režiji Christophera Nolana općenito smatra najboljim superherojskim DC filmom, a Christian Bale je dobio titulu najboljeg Batmana. Film nikada nije trebao imati treći nastavak, no Nolan je izjavio da će snimiti treći film samo ako pronađe priču koja ga čini vrijednim truda. Čini se da ju je pronašao. Anne Hathaway je upravo u tom trećem dijelu glumila legedarnu Cat Woman. Međutim, tijekom filma ona nikad nije službeno nazvana Ženom mačkom, već je njezino puno ime glasilo Selina Kyle, dok su joj novine dale nadimak „Cat“.

Les Miserables (2012)

Iste godine kad je izašao Batman, na platna se pojavio mjuzikl „Les Miserables“ koji je vinuo Anne Hathaway u nebo. Ova je glumica uskočila u ulogu prostitutke Fantine koja umire od tuberkuloze i ta joj je uloga donijela zlatni kipić za najbolju sporednu glumicu, kao i druge prestižne nagrade, poput BAFTA-e te Golden Globe. Prije par mjeseci je Anne Hathaway bila gošća u talk showu Kelly Clarkson s kojom je igrala igru gdje je bend svirao neku pjesmu i na je morala pogoditi o kojoj je pjesmi riječ. U igri je Hathaway pokazala impresivne pjevačke vještine za koje su se mnogi ugodno iznenadili. No, ako su ti isti ljudi gledali „Les Miserables“ znali bi da je Hathaway odlična vokalistica.

Interstellar (2014)

Interstellar je još jedan film Christophera Nolana koji je osvojio publiku i stručni filmski žiri. Film je bio nominiran za Oscara u pet kategorija, a zlatni kipić je osvojio za najbolje vizualne efekte. Radnja filma odvija se u distopijskoj budućnosti u kojoj je čovječanstvo na rubu izumiranja pa grupica hrabrih austronata odlazi u svemir pronaći planetu sličnu našoj gdje bi se mogla nastaviti ljudska vrsta. Među tim hrabrim austronautima pronašla se Anne Hathaway zajedno s Matthewom McConaugheyjem. Za scenu u filmu gdje se grupa pronašla na ledenoj planeti, filmska ekipa je odabrala Island kao savršeno mjesto za snimanje. Tijekom snimanja scene, svemirsko odjelo Anne Hathaway nije bilo dobro zakopčano i propuštalo je hladnu vodu pa je glumica pretrpjela hipotermiju, odnosno pothlađenost. Srećom, snimanje scene nije predugo trajalo i Hathaway je bila sasvim dobro.

SAZNAJ VIŠE: