Estetski kirurzi i dermatolozi koje pratimo na društvenim mrežama

Ne samo vrhunski doktori nego i majstori Instagrama i TikToka. Ovi estetski kirurzi i dermatolozi nazivaju stvari pravim imenom i izvor su najboljih informacija
09.03.2024.

Ne znam za vas, ali ja provodim noći gledajući videe o plastičnim operacijama (a imam i prijateljicu koja je u istom gasu, pa ponekad te noći provedemo šaljući jedna drugoj videe). Da, znam, ima puno gluposti, ali s vremenom čak i algoritam otkrije koga ne podnosim, a koga slušam do kraja. Tako mi se sada u prijedlozima uglavnom nalaze samo estetski kirurzi i dermatolozi koji imaju nešto pametno za reći.

Osim što imam privilegiju privatno razgovarati s nekima od najboljih u regiji, posebno volim estetske kirurge i dermatologe koji su aktivni u ratu protiv uniformiranosti i lažnih obećanja raznih proizvođača kako uređaja tako i injekcijskih tretmana (a gotovo svake sezone servira nam se barem jedno). Upravo su oni na društvenim mrežama pokrenuli priču o tome kako je potrebno imati realnu predodžbu o tome što se određenim postupcima može, a što ne može postići, kao i o tome da nije sve za svakoga.

Ako vas interesuje šta se ne može hijaluronskim filerima, a kada su idealno rešenje, kada je nož smisleni odgovor i zašto je individualnost jedini pravi pristup, te šta se može očekivati od raznih aparata (i u kojim slučajevima su prevara), ovo su estetski kirurzi i dermatolozi koje trebate zapratiti – i slušati. Neki će vas odvući i na svoje Youtube kanale i ne, u tome nema ništa loše.

Najbolje od svega je što su neki od njih iz naše regije, pa ih možete i lično posjetiti. Zahvalite mi se kasnije, molim lijepo.

Dr Amir Karam

Najčešće razmjenjivane video snimke u noćnom dopisivanju sa spomenutom frendicom. Dr Karam je među prvima govorio o razlikama između estetske kirurgije i nekirurških zahvata te o prirodnim, ali značajnim rezultatima koje postiže svojim operativnim tehnikama. On je jedan od najpoznatijih američkih estetskih kirurga i sada, slobodno mogu reći, institucija. Njegovi videi, posebno oni duži na Youtubeu, izvrstan su način da naučite što se kojom metodom može postići, ali i koliko je važna pravilna njega. Naoružajte se strpljenjem i pritisnite play.

Dr Dragan Stojičević i Dr Đorđe Nedeljković

Ovaj par dječjih kirurga iz Beograda, koji su se otisnuli u estetske vode, prvi su na našim prostorima shvatili važnost društvenih mreža i edukacije pacijenata. I jedan i drugi redovito postavljaju videa o praktički svim temama vezanim uz kirurške i nekirurške zahvate, kako one koje sami izvode, tako i one koje izbjegavaju (uz detaljne razloge iz kojih neke ne koriste u svojoj praksi). Osim što su talentirani kirurzi, poznati su i po prirodnim rezultatima nekirurških metoda koje primjenjuju, bilo da se radi o filerima, botoksu ili laserima.

Dr Steven Harris

Doktor estetske medicine kojeg jednostavno obožavam. Kada je zbog covida morao privremeno zatvoriti svoju ordinaciju u Londonu, Dr Harris se okrenuo edukaciji pacijenata putem društvenih mreža i borbi protiv onoga što naziva alienizacijom, odnosno neprirodnih uniformisanih rezultata. Ovaj poznati predavač razvio je svoje posebne tehnike ubrizgavanja hijaluronskih filera koje daju zaista nevjerojatno prirodne i dugotrajne rezultate. Vrlo cijenjen i poznat među kolegama iz cijeloga svijeta, Dr Harris postao je sinonim za spoj inovativnosti i reality check-a (koji je mnogima uistinu potreban).

Dr Boris Filipović

Dr Boris Filipović jedan je od najuglednijih kirurga u regiji i čest sugovornik BURO platforme. Iako sam ga otkrila u potrazi za kirurgom kojem bih mogla vjerovati da će riješiti moju devijaciju – nešto što iz straha izbjegavam dvadeset godina – i bila apsolutno impresionirana rezultatima koje postiže, svaka nova objava za mene je estetsko otkriće. Realan, objektivan i nevjerojatno stručan, Dr Filipović pravi je inovator na regionalnoj sceni, a njegovi principi su individualnost, prirodnost i kombiniranje različitih metoda kako bi se dobili najbolji rezultati koji odgovaraju svakom pacijentu ponaosob.

Dr Prem Triphati

@drpremtripathi

#stitch with @namvoglow #greenscreen skin treatments are amazing and building collagen and keeping skin looking youthful but bone, muscle and fat play a role in facial again. These treatments don’t replace botox, surgery, etc. #microneedling #facialplasticsurgery #drpremtripathi

♬ SO FAR AWAY – ZØYA

Najpopularniji kirurzi na TikToku često su i najsmješniji – i zato ih je ponekad teško shvatiti kao ozbiljan izvor informacija s brojnim videima gegova iz klinika i ordinacija. Dr. Tripathi pronašao je pravu ravnotežu i objavljuje sadržaj koji je lako razumjeti, ali i dovoljno ozbiljan da se može koristiti za dobivanje odgovora i razumijevanje kako kirurgije tako i estetske dermatologije, a ne samo za zabavu. Dodajte ga na svoju listu, naučićete dosta.

SAZNAJ VIŠE: