Estée Lauder možda kupuje Tom Ford za 3 milijarde dolara

Kupnja koja će uzdrmati beauty, ali i modnu industriju
02.08.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nedavno je odjeknula vijest kako je Tom Ford brend na prodaju. Unajmili su poznatu investicijsku banku Goldman Sacks kako bi im pomogla s pronalaskom idealnog kupca koji će biti zainteresiran unaprijediti brend. Čini se da su prvi rezultati već tu. The Wall Street Journal je objavio kako je Estée Lauder zainteresiran za kupnju cijelog brenda, najviše zbog beauty divizije koja, ako je vjerovati pričama, najuspješniji dio poslovanja Tom Ford brenda.

Estée Lauder bi tako popunio svoj portfelj luksuznih beauty brendova među kojima se nalazi La Mer, MAC, Clinique te popunio svoj dio tržišnog kolača koji trenutno vrijedi nešto manje od 100 milijarda dolara prema nekim procjenama. Estée Lauder nije jedini zainteresirani kupac, ali svakako zadovoljava zahtjeve kupnje. Ako uspiju u kupnji Tom Ford brenda, najizglednije je da će se temeljito baviti beauty divizijom, a modni dio će prepustiti licenciranju.

Razlog zašto je Estée Lauder tako zagrižen za kupnju čitavog Tom Ford brenda, iako se nužno ne planiraju baviti modom, je rast brenda na Kineskom tržištu. Naime, Tom Ford beauty je jedan od rijetkih luksuznih brendova koju uspijevaju održati dvoznamenkasti rast kvartal za kvartalom, a većinu tog rasta može zahvaliti uspjehu na kineskom tržištu, koje postaje najbitnije tržište za sve luksuzne brendove. Uspije li Estée Lauder u naumu da kupi Tom Ford, dobit ćemo najveći konglomerat na svijetu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: