Društvene mreže već danima bruje o dermalnim filerima i Kylie Jenner

Kylie Jenner je ovaj tjedan u Parizu gdje se održava Tjedan visoke mode. Njen posjet Tjednu mode je opet pokrenuo lavinu online komentara zbog estetskih korekcija
25.01.2024.
IMAGE SOURCE: Imaxtree

Prije dvije godine sam vodila razgovor s jednom prijateljicom iz Amerike. Malo smo tračarile svjetski poznate osobe (da, kriva sam) i na tapeti su se našli Kardashiani. Razlog? Facetune fail zbog kojeg je Kim Kardashian “izgubila nogu” na fotografiji. Netko se zaigrao i umjesto da joj stanje list kako je vjerojatno željela, ostala je bez te noge. Fotografija je brzo obrisana kada je Kim (ili netko iz njenog tima) uočila stotine komentara ispod fotografije koji ukazuju na taj propust. Prijateljica mi je u tom razgovoru rekla: Znaš li da je Facetune doživjeo boom zbog Kardashiana i da uložile su novac u tu aplikaciju? To nisam znala, ali znam da skoro svi malo “doradimo” fotografije. Podesite svjetlo, sjene, stavite malo graina, nekog mekanog filtera. Svi žele izgedati lijepo i doista ne vidim problem u tome dok god vas netko može prepoznati na cesti s Instagram profila. Problem nastaje u trenutku kad s aplikacijama izmijenite osobni opis, a core biznis vam je prodaja beauty linije. Tu dolazimo do Kylie Jenner i trenutne lavine negativnih komentara na TikToku i Instagramu.

@enews

Oui can’t get enough of KylieJenner’s #ParisFashionWeek look at the Jean Paul Gaultier Haute Couture show. ✨(🎥: Getty)

♬ thank you sm for using my sound – Pre-split audios

Kylie Jenner izgleda kao da ima 45 godina, Kylie Jenner izgleda kao vršnjakinja Kelly Rutherford (55 godina), Kylie Jenner izgleda kao da joj se lice topi, kako će Kylie Jenner izgledati za 10 godina kada bude imala 60? Nabrojala sam samo nekoliko tema videa koja kruže TikTokom i imaju jako puno pregleda i još više komentara.

Kylie Jenner je napunila 26 godina i istina je da na fotografijama koje nisu fotošopirane izgleda nešto starije od svojih godina. Razlog su dermalni fileri koje ima u licu i koji se vide na lošijem svjetlu. Vide li se zbog previše filera ili loše apliciranog filera ne znam, ali su primjetni i izgledaju kao da su počeli migrirati. Što može napraviti? Vjerojatno ih razgraditi i onda popravljati stvar, pod uvjetom da se razgrade do kraja. Estetski kirurzi već neko vrijeme raspravljaju o pomami za dermalnim filerima kod mlađe generacije koja je rezultirala time da gen Z izgledaju starije od millennialsa. Male su šanse da vam u ranim 20-ima trebaju fileri u obrazima i botoks, ali ovaj cijeli trend je uzeo maha prije nekoliko godina i to zahvaljujući obitelji Kardashian i cijeloj vojsci mladih djevojaka koje ih prate. Iako je ova obitelj poznata po tome da sakrivaju zahvate i da priznaju jedan zahvat u pet godina kako bi mediji zašutjeli, i laiku je jasno da ta lica i tijela nisu ista od onih s početaka karijere.

KYLIE JENNER

Dermalni fileri u ranim 20-im godinama

Estetski kirurzi kažu da je ovo prvi put u povijesti dermalnih filera da ih u lice stavljaju djevojke u ranim 20-ima i FYI: nitko, pa ni najpoznatiji dermatolozi na svijetu, ne znaju kako će ta lica izgledati u 40-im godinama života. I to je nešto što su otvoreno izjavili na svojim YouTube kanalima.

Dermalni fileri su osmišljeni da vrate volumen licu koje ga je izgubilo, da ispune bore, da oblikuju lice koje je starenjem počelo mijenjati oblik. Postoji dobar razlog zašto vam isti trebaju i zašto mogu izgledati fantastično u srednjim godinama života. U 20-ima kada imate onu lijepu mladenačku svježinu u licu i baby fat obraze, previše dermalnog filera vas ozbiljno može postarati. Ne govorim o usnama ili podočnjacima koji su izraženi. Govorim o srednjem dijelu lica koje u tim godinama ima vlastiti volumen i koje treba izgledati zdravo nikako prepunjeno. “Apliciranje velike količine filera, npr. 10 ml svake godine, definitivno mijenja tkivo, mijenja limfnu drenažu, a novija saznanja ukazuju da je moguće da velike količine filera aplicirane u kratkom vremenu uistinu šire regiju apliciranja.” – izjavio nam je u jednom intervjuu dr. Stjepan Patrun iz poliklinike Lohuis Filipović.

Kylie Jenner je lijepa djevojka koja ima pravo raditi što želi sa svojim licem. Ako želi koristiti sve blagodati kirurgije i dermatologije to joj nitko ne može braniti ni osporiti. Problem koji mlađa generacija ima s njom je u činjenici da ne izgleda isto na videu, fotografijama i Instagramu, a zaradila je bogastvo na beauty brendu. Starije generacije su imale isti problem s njenom sestrom Kim kada je buknuo trend BBL-a i kada je tvrdila da je njena stražnjica prirodna. Onda su objavljene neplaćene paparazzo fotografije s odmora u Meksiku i žene su doslovno podivljale online. Poanta priče je radite što želite jer to je vaše pravo, samo se dobro informirajte prije posjeta nekoj ordinaciji i shvatite da to neko poznato lice koje vas inspirira online, nema previše veze sa realnom slikom. Nitko ne izgleda kao Kylie Jenner na Instagramu, pa čak ni Kylie Jenner.

SAZNAJ VIŠE: