Drake se nagodio s magazinom Vogue. Koja je cifra u pitanju?

Sjećate li se tužbe koju je Conde Nast pokrenuo protiv Drakea i 21 Savagea? Situacija je napokon riješena izvansudskom nagodbom
20.02.2023.
IMAGE SOURCE: Drake/Vogue
drake_i_vouge_drama_

Koliko vrijedi lažna naslovnica Vogue magazina? Po prosudbi tvrtke Conde Nast taj iznos je 4 milijuna dolara koliko su tražili u tužbi koju su podigli protiv Drakea i 21 Savage. Prije nekoliko mjeseci Drake i 21 Savage su predstavili album “Her Loss” koji je imao zanimljivu promotivnu kampanju. Drake i 21 Savage su isprintali fejk izdanja Vogue magazina s njima na naslovnici, a unutar magazina je bio i fejk intervju s Annom Wintour. Napravili su i plakate kao naslovnicu i njima oblijepili sve veće površine u Los Angelesu. Ovo je naravno odmah zazvonilo pravnoj službi Conde Nasta koji su na reperovu adresu uputili tužbu u iznosu od 4 milijuna dolara. S obzirom na to da Vogue nema neku posebnu reputaciju među mlađom publikom rekli bismo da im Drake nije naštetio, štoviše.

U sklopu promotivne kampanje Drake i 21 Savage su napravili i fejk nastup na SNL-u i gostovanje u mega popularnoj emisiji kod Howarda Sterna. Stern i SNL nisu napravili ništa po tom pitanju već su dočekali ovaj “stunt” kao dobar i besplatan pr. Vogue se nagodio s Drakeom za nepoznati iznos, ali pretpostavljamo da je bio i više nego izdašan. Zašto? Jer je direktor Conde Nasta poslao memo svima u tvrtki u kojem piše da će uz pomoć ove novčane naknade “podebljati” kreativni i editorijalni sektor magazina. Sljedeći editorial američkog Voguea je očito na Drakeov račun.

SAZNAJ VIŠE: