Dosadio vam je Amazon? Predlažemo neku od ove tri online knjižare kao adekvatnu zamjenu

29.12.2021.

Nije nužno da nam nešto stvarno apsolutno dosadi da poželimo unijeti neku promjenu. Amazon volimo i to je mjesto kojem se okrećemo za sve što nam treba, ne treba i što nismo znali da nam može zatrebati, a veoma često i knjige kojih nema u domaćih knjižarama naručujemo upravo ovdje. Jednostavno je, pregledno i brzo, međutim ova virtualna knjižara nije jedino mjesto gdje možete krenuti u potragu za novim omiljenim naslovima. Donosimo vam još tri virtualne lokacije gdje vas čekaju milijuni i milijuni knjiga (nije hiperbola, zaista govorimo o milijunima), i baš kao i Amazon, svi podrazumijevaju free shipping!

BOOK DEPOSITORY

Amazonova sestrinska tvrtka, ali s ekspertizom i fokusom samo na knjige, koja slovi za najveću i najbrže rastuću adresu na kojoj se nalazi preko 20 milijuna naslova koje je moguće naručiti s bilo koje točke na svijetu. Book Depository je u potpunosti posvećen knjigama i svemu što ide uz njih da bi uživanje u čitanju bilo maksimalno, tako da je ovo sjajna stanica za sve bibliofile koji uz dobar naslov žele imati i adekvatne obilježivače stranica, i ostali knjiški stationary. Pored toga što ponuda broji milijune različitih naslova, Book Depository ima poseban odjeljak bargain shop u kojem se nalaze svi naslovi koji su trenutno na sniženju. Ta lista se stalno mijenja i dopunjuje, a sniženja su prilična pa neka skuplja izdanja vrijedi pričekati da se pojave ovdje.

WORDERY

Wordery je svoj život započeo prije gotovo deset godina, točnije 2012. kada je petoro prijatelja poželjelo napraviti nešto drugačije u svijetu knjiga. Svi su godinama radili u izdavaštvu i dijele ljubav prema knjigama i strast za čitanjem, i sasvim logičan korak je bio napraviti neko mjesto gdje bi se knjige približile svima. Njihov site trenutno broji deset milijuna naslova, a broj partnera s kojima surađuju je u konstantnom porastu. Pored toga što su jedna od najaktivnijih online knjižara, aktivno je kod njih riječ koja se veoma doslovno shvaća i gotovo od samih početka posvećeni su dobrotvornom radu. U nekoliko paralelnih projekata koje vode bore se protiv nepismenosti i za poboljšavanje uvjeta učenja za sve, i rade na povećanju stope pismenog i obrazovanog stanovništva jer vjeruju da je to glavna mjera zdravog društva. Udružili su se s mnogim dobrotvornim ustanovama koje se bave opismenjavanjem i lokalnim osnovnim školama u cilju promoviranja ljubavi prema čitanju kod najmlađih, pa kupovati kod njih znači indirektno utjecati na poboljšanje ne samo sebe nego i svijeta u kojem živimo.

BETTERWORLD BOOKS

Svijetla priča nastala iz mračnog postdiplomskog životnog bluesa, kako tvrde osnivači, ili barem kako ide legenda o ovoj online knjižari. Kreece i Xavier su zajedno studirali i jednom prilikom Kreece je došao na ideju da stare sveske i bilješke svog cimera koje stoje nagomilane po sobi i koje ovaj više ne otvara, uz njegov pristanak postavi na internet kao dostupne za prodaju. Iako semestar nije bio u toku, bilježnice su se rasprodale u rekordnom roku, a njih dvojica otkrili biznis model i zainteresirali se za online prodaju knjiga. Sljedeća stepenica je bila skupljanje stručnih knjiga i beletristike od svih u kampusu. Skupili su 2,000 knjiga i sve preprodali za 10,000$ što je bio prvi ozbiljniji novac za ozbiljniji biznis. Poslije toga je sve povijest, i BetterWorld Books je postala jedna od poznatijih online knjižara. Pored prvobitne, knjiške djelatnosti, veoma su okrenuti zaštiti životne sredine i rade na rješavanju problema prekomjerne konzumacije papira.

SAZNAJ VIŠE: