Chanel oduvijek ima najljepše komade od tvida

Nakon uzbudljivog početka koji je obilježila kuća Schiaparelli, Tjedan visoke mode u Parizu se nastavlja u nešto mirnijem tonu s tradicionalno elegantnom kolekcijom kuće Chanel
24.01.2023.
IMAGE SOURCE: Imaxtree

Chanel je klasik i uvijek znate što možete očekivati od Virginie Viard i njenog kreativnog tima. Još od vremena Karla Lagerfelda ova klasika funkcionira kao prepoznatljivi estetski potpis kuće koja već desetljećima drži svoju poziciju na vrhu gdje vlada sveto trojstvo – Chanel, LV i Hermes. Svi ostali brendovi imaju svoje trenutke, uspone i padove, ali ova tri brenda su sveti gral luksuza i to se ne mijenja. Jakna od tvida će uvijek biti komad koji se kupuje i prenosi s generacije na generaciju. U ovoj kolekciji Viard ih je predstavila u svim bojama i sparila ih sa zaigranim mini suknjama A kroja i širokim bermudama. Motivi životinja se provlače kroz cijelu kolekciju. Lav je očito glavna životinja ovog Tjedna mode, ali u Chanelovoj verziji je suptilnije izvedena.

Viard je došla na ovu ideju nakon povratka iz Senegala. Dogovorila je sastanak s umjetnikom Xavierom Veilhanom s kojim inače blisko surađuje. Sastanak se održao u stanu Mademoiselle Chanel gdje je uočila brojne figure lavova i prazne krletke koje je Coco čuvala. Viard se nije zadržala samo na pticama i lavovima. U kolekciju je ukomponirala i lovačke pse, lisice, srne i zečeve i to u obliku ručno izvezenih aplikacija na raskošnim večernjim haljinama s perjem i kaputima od tvida.

SAZNAJ VIŠE: