SEARCH

Caffè Florian je jedan od najstarijih kafića u Italiji, a poseban je za vrijeme Adventa

Ovaj kafić predstavlja pravu oazu elegancije i kulturne baštine, te se smatra jednim od najstarijih kafića u gradu na vodi
10.12.2023.
IMAGE SOURCE: @caffeflorian1720/@trouvailles.collection
RECOMMENDED

Kroz uske uličice i predivne trgove Venecije proteže se neizmjerni duh prošlosti, a jedno od neizostavnih mjesta koje obavezno treba posjetiti je Caffè Florian. Ovaj kafić predstavlja pravu oazu elegancije i kulturne baštine, te se smatra jednim od najstarijih kafića u gradu na vodi. Caffè Florian, smješten na trgu Piazza San Marco, otvoren je 1720. godine od strane poduzetnika Floriana Francescija pod nazivom ‘Alla Venezia Trionfante’. Ubrzo nakon otvaranja postao je omiljeno okupljalište intelektualaca, umjetnika, književnika i aristokracije. Njegova duga povijest svjedoči o kontinuiranoj prisutnosti kroz vjekove, od baroka do danas.

Caffè Florian ima predivan interijer i eksterijer

Sami ulaz u kafić dočekuje posjetitelje šarmantnim stilom, s upečatljivim elementima baroka i renesanse. Unutrašnjost prostora odiše luksuzom, ukrašena je raskošnim freskama, tapiserijama i zlatnim detaljima. Stolovi su postavljeni tako da omogućavaju uživanje u prekrasnom pogledu na trg, čineći svaki trenutak proveden u ovom kafiću nezaboravnim. Caffè Florian se smatra inkubatorom umjetnosti i kulture. Kroz godine, ugostio je brojne izložbe, književne večeri, glazbene nastupe i različite kulturne događaje. Mnogi poznati pisci, poput Goethea, Byrona i Casanove, posjetili su ovaj kafić i pridonijeli njegovoj kulturnoj važnosti.

putovanja

Italija

Tijekom blagdanske sezone, Venecija postaje čarobno okruženje, a trg Piazza San Marco zrači posebnim sjajem. Caffè Florian, smješten na ovom trgu, postaje poprište dodatnog blagdanskog ugođaja. Za vrijeme adventa, ovaj kafić često dodatno ukrašava svoj interijer, stvarajući ambijent koji odiše blagdanskom čarolijom. Posjetitelji mogu uživati u toplini unutarnjeg prostora, obasjanog bljeskom ukrasa i lampica, dok vanjski prostor Piazza San Marco pruža prekrasan pogled na božićne dekoracije i svjetlosti koje krase trg.

Caffè Florian

Caffè Florian

Caffè Florian

Caffè Florian

Caffè Florian nije samo prostor za ispijanje kave, već je to mjesto koje pulsira s duhom prošlosti, oživljavajući venecijansku baštinu. Posjet ovom kafiću predstavlja putovanje kroz vjekove, omogućujući posjetiteljima da dožive bogatu povijest i kulturu Venecije na jedinstven način.

Savjeti, prijedlozi, darivanja i blagdanska čarolija čekaju te u BURO. Božićnom Vodiču. Zaviri u naš božićni specijal i inspiriraj se za najljepše doba godine!

SAZNAJ VIŠE: