Blagdanski vodič za Beč: ovdje su najbolje vruće čokolade

Ako se ovih blagdana pronađete u Beču, nemojte zaobići ova šarmantna mjesta koja poslužuju najfinije šalice bogate vruće čokolade
17.11.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram/ Pinterest

Stižu nam blagdani, polako se kiti grad s božićnim ukrasima, a glavna blagdanska destinacija svake godine nam je Beč. Ovaj romantični grad uvijek je u top 5 gradova koje svatko mora posjetiti u vrijeme praznika jer osim što je najpoznatiji po velikom božićnom sajmu, nudi i razne blagdanske sadržaje, kao i savršena mjesta gdje možete probati prave bečke slastice i uživati u vrućoj čokoladi bogatog okusa. S obzirom na to da je vruća čokolada glavno piće zime, za vas smo izdvojili najbolja mjesta u Beču gdje ćete probati ovaj savršeni čokoladni napitak.

Demel Cafe

Ako ste bili u Beču i još uvijek niste zašli u Demel, sada je vrijeme da to učinite. Demel je poznata slastičarnica i čokolaterija utemeljena davne 1786. godine. Nalazi se u blizini Hofburg palače i ima iznimno bogatu povijest. Demel nudi veliki izbor kolača i slastica, između ostalog i klasičnu Sacher tortu. Ako želite probati najbolje od bečkih kolača, Demel je upravo mjesto za to. Na ovome mjestu uživat ćete u najfinijoj domaćoj vrućoj čokoladi napravljenoj od mliječne i crne čokolade koju možete iskombinirati s poznatom tortom ove slastičarnice pod nazivom Anna. Vruću čokoladu ćete ovdje platiti 6.90 eura.

Schokocompany

Ova mala, šarmantna trgovina čokolade nalazi se usred Nashmarkta, najpoznatijeg marketa u Beču. Trgovina izgleda poput kuće iz Ivice i Marice, sa zidovima obloženima redovima čokolade. Tamo ćete kupiti poznatu austrijsku čokoladu ZOTTER, no trgovina ima i dios kafićem gdje možete sjesti i popiti vrhunsku toplu čokoladu. Iskustvo ispijanja vruće čokolade na ovome mjestu je jedinstveno. Umjesto da vam posluže već gotov napitak, vi možete odabrati kakvu čokoladu želite otopiti u šalici vrućeg pjenastog mlijeka, a zatim je i sami umutiti.

Trik je u tome da pustite da se čokolada otopi u mlijeku barem jednu minutu, a zatim počnete s ispijanjem. Ovaj čarobni čokoladni napitak platit ćete 3.10 eura.

The Guesthouse

Mnogi će reći da je ovaj hotel mjesto s najboljim doručkom u Beču. A mi ćemo reći da mu je i vruća čokolada nešto zaista posebno. Ona je svježe napravljena i poslužena je u domaćem okruženju koje spaja klasični Beč s modernom estetikom. Ova slatka topla čokolada je bogata okusom i dosta zasitna. Možete birati između slatke mliječne čokolade ili gorke čokolade, a hotel se također ponosi time što koriste prave pločice čokolade, umjesto čokolade u prahu. Ovdje ćete vruću čokoladu platiti 5.20 eura.

Cafe Schwarzenberg

Schwarzenberg je jedna od najpoznatijih bečkih kavana i od 19. stoljeća kada je otvorena, još uvijek drži svoj šarm. Kavana i dalje posjeduje stari otmjeni ambijent, a tamo ćete popiti fantastičnu vruću čokoladu. Možete birati između one s tučenim vrhnjem, s cimetom i vanilijom te likerom od naranče ili Amarettom. Svaka šalica vruće čokolade ima blago gorki okus kako ne bi prešla u pretjerano slatki napitak. Vruća čokolada poslužuje se u otmjenoj šalici na pladnju, baš na pravi kavanski način, a platit ćete je 5.30 eura.

SAZNAJ VIŠE: