Balaklava je najpraktičniji asesoar koji možete zamisliti, evo kako ga nositi

23.01.2022.

Prosinac je bio više nego blag prema nama, ali se čini da je siječanj odlučio to nam nadoknaditi. Sunce se, istina, probija, ali na ulicama je i dalje led i asesoar koji biramo – bar jednom – savršeno se uklapa u ovaj setting. Da vam je netko pričao da će kape koje smo nosili u dječjem vrtiću i donedavno gledali samo na fotografijama jugonostalgičnih profila na Instagramu danas biti najnošeniji zimski komad, biste li im povjerovali?

E, pa taj trenutak je došao: balaklava je jedina kapa koja vam treba ove sezone. I to ne samo ako ste na snijegu, čini se. Djevojke na Instagramu nose je čak i dok se izležavaju po kući (a svi se želimo izležavati u kombinacijama koje izrađuje The Pouf), na suncu ili dok treniraju (Nike ima odlične opcije od high tech tkanina).

Ali što je stvarno balaklava (osim kul trenda koji će vas utopliti)? Ne možemo ih nazvati šalovima, niti kapama jer su realno – oboje. Možda nešto poput kapuljače koja je izgubila ostatak hoodice? Bilo kako bilo, uklopiti ih u zimski outfit je mnogo jednostavnije nego što se čini, ništa kompliciranije od bilo koje druge (štrikane) kape, realno. Obožavamo ih uz slojevite kombinacije i kapute s oversized ramenima. Kako ćete vi nositi svoju?

SAZNAJ VIŠE: