Pariz je dobio knjižaru koja ima najrjeđa izdanja knjiga

Anti Public Library najnovija je pariška knjižara i oduševila nas je svojom ponudom. U njoj ćete pronaći neka od najrjeđih izdanja knjiga i vinila.
23.02.2024.
IMAGE SOURCE: @antipubliclibrary
RECOMMENDED

Pariški Le Marais distrikt poznat je po svojim galerijama i knjižarama, te je duži niz godina glavno okupljalište ljubitelja umjetnosti i samih umjetnika. Uske uličice i živopisni izlozi trećeg i četvrtog arondismana vrlo su inspirativni, pa ne čudi što se umjetnici vole ondje okupljati. Sada se tamo smjestila i knjižara Anti Public Library koja u svoja četiri zida skriva neke od najrjeđih izdanja knjiga i vinila.

Osnivač i kreativni direktor brend Enfants Riches Déprimés, Henri Levy zaslužan je za otvorenje Anti Public Library koja se vrlo pogodno smjestila pokraj glavne trgovine spomenutog brenda. Interijer Anti Public Library vrlo je elegantan i minimalistički te su knjige i vinili prave zvijezde ove knjižare. Police i detalji od tamnog drveta i Francuski namještaj iz sredine stoljeća savršeno komplimentiraju jedno drugo i uvelike pridodaju ugodnom ugođaju.

Anti Public Library interijer

Osim vrhunskih knjiga i vinila, ovdje ćete pronaći i mali bar koji poslužuje pomno odabrana vina, japanski sake i kavu, te ruski kavijar koji se poslužuje uz créme fraiche i čips. Anti Public Library je uistinu jedinstveno iskustvo, jer nismo sigurni gdje smo još čuli za ovakvu ponudu unutar knjižare, od knjiga, rijetkih tisaka i vinila, pa sve do vina, kave, te čak i kavijara.

U ponudi vinila Anti Public Library moći ćete pronaći originalna izdanja iz svijeta post punka, noise rocka, industriala, shoegazea i novog vala, a od rijetkih tisaka u ponudi će se, između ostalog, pronaći i izdanja američkog umjetnika Wallace Bermana, fanzina Enfants Riches Déprimés i fotografija Jean Prouvéa. Ova knjižara mjesto je koje svaki ljubitelj glazbe i literature mora posjetiti, a sigurni smo kako će postati glavna destinacija za sve ljubitelje umjetnosti diljem svijeta. Anti Public Library oduševio nas je svojim interijerom, ali i impresivnom ponudom i jedva čekamo posjetiti ga na našem idućem putovanju u Pariz.

SAZNAJ VIŠE: