Jedna od najboljih regionalnih influencerica je dizajnirala vlastitu kolekciju i apsolutno je prekrasna

Vanja Milićević je napokon iskoračila iz zone komfora i udružila snage s brendom Extreme Intimo u prvoj autorskoj kolekciji za ljeto
30.06.2022.
IMAGE SOURCE: Stefan Burmazević, Vanja Milićević
RECOMMENDED

U posljednjih nekoliko godina influenceri su čest predmet razgovora. Kako su se nekada komentirale poznate osobe, tako danas mlađa generacija raspravlja o ovim djevojkama. Razlog je jednostavan. Online popularnost je od njih stvorila zvijezde u svojoj niši, a kad vam je poslovna baza online, svatko vas može i ima pravo komentirati. U toj kategoriji se također tijekom godina dogodilo svašta. Mnogi su u influencanju vidjeli lak i brz način zarade i rekla bih da je to bila prijelomna točka kada se ovaj posao u očima javnosti počeo uzimati zdravo za gotovo. Iako ćete danas često čuti rečenicu „svatko može biti influencer“, ne bih se složila s tim. Svatko se može slikati i taggati brendove u nadi da će ih isti primijetiti, ali stvoriti posao od toga, ostati vjeran sebi, zaraditi novac i pritom isporučiti odgovarajuću estetiku ne može svatko. U našoj regiji postoji velik broj djevojaka koje svoj posao obavljaju na najvišoj mogućoj razini i koje izuzetno cijenim.  Neću ih nabrajati iz straha da nekog ne zaboravim, ali ću vam otkriti da ovaj razgovor vodim s jednom od njih. 

Ne znam koliko smo puta pisali o Vanji Milićević koja je jedna od najpoznatijih srpskih influencerica. Vanja ima estetiku koju osobno obožavam i od svega napravi editorial, ali stvarno. Dajte joj kremu, pareo, kupaći, ruž za usne – sve neke basic stvari od kojih će složiti savršenu kompoziciju i kreirati mood da poželite sve kupiti. Ako mislite da je to lako, malo scrollajte po Instagramu pa pogledajte što se sve tamo prodaje pod „estetika“. Prilikom posjeta Beogradu mi je uzbuđeno otkrila da je dizajnirala svoju prvu kolekciju za brend Extreme Intimo. Naravno da sam jedva dočekala da mi pokaže neke vizuale koji su totalno u njenom stilu. I sama kolekcija je baš odraz njenog stila – minimalno, seksi, nosivo, neopterećeno.  Evo što mi je ispričala o kolekciji, planovima i influencerskom poslu. 

Odmah na početku da ti kažem da mi je jako drago da si se upustila u dizajnerske vode. Kolekcija je pretpostavljam u tvoJOJ MINIMALISTIČKOJ ESTETICI?

Hvala ti! Apsolutno, čini mi se da smo u potpunosti uspjeli prenijeti tu estetiku. Sada moj Instagram feed ima svoju opipljivu verziju u vidu prave ljetne kolekcije! 

Koliko komada ima u kolekciji i što si sve osmislila?

Mini kolekcija sadrži 4 tank top modela, 2 modela dvodijelnih kupaćih kostima, pareo, košulju i šorc. Zamisao je bila da svi ovi komadi čine jedan idealan ormar za putovanja,  i da bez puno razmišljanja izgledate dobro u svakom trenutku uz maksimalni komfor.  Rekla bih da se minimalizam i sofisticiranost susreću sa seksepilom i elegancijom, a na vama je da ih iskombinirate.

Godinama me sputavao vlastiti perfekcionizam, ali sada je došlo vrijeme da nešto pokrenem

U posljednje vrijeme je jako popularno to brisanje granica u vidu namjene odjeće i prigoda..Večernja se nosi za dan, tenisice su svugdje, kupaći su postali bodyji, grudnjaci su topovi.. Jesi li razmišljala o više namjena jednog komada? Ako jesi, kako se mogu kombinirati? Kako bi ti to napravila?

Upravo sve što si opisala je jako dugo moja nit vodilja pri odijevanju, granice ne postoje a poanta je zabaviti se! Pareo u zebra printu može se nositi kao marama na glavi, kao top ili kao suknja preko kupaćeg kostima.  Košulja uz traper, ili šorc, kao „go to“ komad koji prvo birate za plažu ili čak kao haljina ako uzmete za broj veću veličinu, pa potom omiljene papuče s potpeticama i spremni ste za izlazak! Praktičnost i udobnost prije svega!

Koji su materijali korišteni za izradu kolekcije?  Jesi li bila upućena u kompletan proces?

Naravno! Ovo je dio na koji sam posebno ponosna jer smo uspjeli napraviti odličan materijal za majice specijalno rađen za SUMMER 22 kolekciju. U pitanju je rebrasti rip s elastinom (94% pamuk, 6% elastin) koji daje pomalo retro izgled potkošulja, dovoljno čvrst da se ne mora ništa nositi ispod a ujedno pruža udobnost koja mi je uvijek na prvom mjestu.  Košulja i šorc su od pamučnog popelina (100% pamuk), pareo  100%  viskoza i kupaći su od klasičnog glatkog materijala koji se inače koristi.

Kako je uopće došlo do produbljenja suradnje s Extreme Intimo? Znam da radite već neko vrijeme kroz projekte. 

Nakon dugogodišnje suradnje i zajedničkih kreativnih promišljanja, došli smo do prijedloga da je kolaboracija u vidu posebne kolekcije projekt koji bi najbolje predstavio sve naše ideje.  Već nakon prvog sastanka znali smo da dijelimo istu viziju, a sloboda pri kreiranju i povjerenje da sve napravimo na meni svojstven način doveli su do finalnog proizvoda koji je pred vama. Sam proces je trajao oko godinu dana i izuzetno sam zahvalna Extreme Intimo timu jer su od starta vjerovali da ćemo napraviti nešto sjajno!  

Vjerodostojnost i povjerenje koje sam stekla kod svih koji me godinama prate, ne bih mijenjala za utrku s brojkama.

Ti si od influencerice postala kreativna direktorica i znam da radiš dosta snimanja u Srbiji kao kreativni direktor… Planiraš li nekako to sve ujediniti, sada i s ovim dizajnerskim izletom, u jedan pravi brend, a po uzoru na neke uspješne influencerice vani?

Imati brend nakon toliko godina u digitalu i modnom svijetu jeste logičan korak. Ono što me godinama sputava da se tako nešto i dogodi je perfekcionizam kojem težim u svemu što radim, a previše samokritičnosti nikako ne ide u korist. Ali neka bude da je ovo tek početak priče i sjedinjavanja svega što volim. 

Ti si jedna od rijetkih influencerica koja reklamira isključivo brendove koji se slažu s tvojom estetikom i to mi je osobno odlično jer ti daje vjerodostojnost koju mnogi gube u utrci za zaradom. Pitanje je, koliko je danas važno biti svoj i smatraš li da se to cijeni na nekoj većoj skali od mog osobnog komplimenta tebi?

U potpunosti razumijem trku, želja da se iskoriste momenti i prilike, poštujem, ali to nije način rada koji mi je blizak. Vjerujem da za sve postoji publika i da ljudi mogu procijeniti  kada je nešto autentično i iskreno. Vjerodostojnost i povjerenje koje sam stekla kod svih koji me godinama prate, ne bih mijenjala za utrku s brojkama.  Mislim da će uvijek biti bitno koliko si svoj, u svim segmentima, lakše je nego nositi maske, zar ne? 

I za kraj, gdje će se sve moći kupiti tvoji komadi ako ih želi netko iz Hrvatske?

Jedna riječ: online! Extreme Intimo ima svoj webshop, tako da pravac na: https://hr.extremeintimo.com/ , kolekcija je limitirana!

SAZNAJ VIŠE: