Izdvajamo 5 najboljih restorana u Europi u 2023. godini

Pet restorana se istaknulo svojom kombinacijom inovativnih okusa, elegantne prezentacije i neprocjenjive gastronomske baštine
04.01.2024.
IMAGE SOURCE: @restaurantalchemist/@restaurantfrantzen/@ asadoretxebarrioficial/@bagajaen/@desde_1911
RECOMMENDED

Protekla godina bila je slavna za gurmanske avanturiste koji su istraživali gastronomiju Europe. U moru izvanrednih mjesta za jelo i piće, pet restorana se istaknulo svojom kombinacijom inovativnih okusa, elegantne prezentacije i neprocjenjive gastronomske baštine. Kada putujemo, želimo istražiti nove okuse i posjetiti mjesta u kojima ćemo s pomoću hrane doživjeti iskustvo, razviti uspomene i probuditi osjetila. Upravo zbog toga izdvajamo pet restorana koji su prema platformi OAD najbolji u Europi.

5 Najboljih restorana u 2023.

Opinionated About Dining (OAD) je platforma koja se bavi recenzijama restorana i gastronomskim iskustvima. Pokrenuo ju je Steve Plotnicki, kolekcionar hrane i vinskih entuzijasta, s ciljem da stvori zajednicu entuzijasta hrane koji dijele svoja iskustva i mišljenja o restoranima diljem svijeta. OAD se ističe po tome što se fokusira na ocjene korisnika i recenzente koji imaju strast i duboko razumijevanje hrane i gastronomije. Njihove rang liste restorana se sastoje od mišljenja članova koji vrednuju različite aspekte restoranskih iskustava, uključujući kvalitetu hrane, inovaciju, uslugu i ukupno iskustvo.

alchemist – kopenhagen

Alchemist je gastronomski raj smješten u srcu Kopenhagena, koji je postao sinonim za inovaciju u svijetu fine dininga. Rasmus Munk, talentirani chef i kreativni vizionar, stoji iza ovog jedinstvenog iskustva. Restoran se ponosi svojim interdisciplinarnim pristupom hrani, umjetnosti i znanosti. Jela su prava umjetnička djela, kombinirajući neočekivane sastojke i prezentaciju kako bi stvorili iznenađujuće ukusne i vizualno impresivne obroke.

restorana

restorana

Restaurant Frantzén – Stockholm

Restaurant Frantzén je sinonim za luksuznu hranu i sofisticirano okruženje. Björn Frantzén, renomirani chef, postavlja visoke standarde s konceptom koji kombinira izvrsnu kuhinju s jedinstvenim iskustvom. Restoran se fokusira na sezonske sastojke, često surađujući s lokalnim proizvođačima. Gosti doživljavaju personaliziranu uslugu i putovanje kroz različite okuse, dok restoran njeguje modernu interpretaciju švedske kulinarske baštine.

restorana

restorana

Etxebarri – Baskija

Etxebarri, smješten u idiličnom krajoliku Baskije, ističe se po svom posebnom pristupu roštiljanju. Victor Arguinzoniz, majstor roštilja, stvara iznimna jela koristeći tradicionalne metode kuhanja s modernim pristupom. Restoran naglašava minimalistički pristup, fokusirajući se na kvalitetu svježih sastojaka. U Etxebarru će posjetitelji doživjeti jednostavnost koja oplemenjuje okus svake namirnice.

gastro

hrana

Bagá – Lisabon

Bagá, smješten u srcu Lisabona, predstavlja spoj tradicionalnih portugalskih okusa i suvremene kuharske umjetnosti. Pedro Sanchez, kreativni chef, pruža jedinstveno iskustvo istraživanja bogatstva portugalskih sastojaka. Restoran promiče održivost i lokalnu proizvodnju, koristeći sezonske namirnice kako bi stvorio jela koja oslikavaju bogatstvo portugalske kulinarske tradicije.

gastro

gastronomija

Desde 1911 – Madrid

Desde 1911, smješten u srcu Madrida, istražuje spoj tradicije i suvremenosti španjolske kuhinje. Diego Murciego, vrhunski chef, priznat je po svojoj predanosti ekološki održivim praksama. Restoran je poznat po inovativnim tehnikama kuhanja i reinterpretaciji klasičnih španjolskih jela. Gosti će doživjeti jedinstvenu gastronomsku avanturu koja istražuje povijest i budućnost španjolske kuhinje.

hrana
SAZNAJ VIŠE: