Znate li što je blue retinol i zašto vam je potreban u njezi?

Retinol je jedan od najdragocjenijih sastojaka u njezi kože, a sada dolazi u obliku seruma koji će vam postati najbolji saveznik ove jeseni i zime
10.10.2022.

Retinol odnosno vitamin A je jedan od najomiljenijih sastojaka za regeneraciju kože i poticanje stvaranja novih mladih stanica kože. Klinički dokazano umanjuje vidljivost bora, stoga s pravom nosi naziv zlatnog standarda u rutini za mladenački izgled kože. Možda na prvu zvuči bezazlen, pogotovo kad ga susrećemo u koncentracijama od 0,1 – 1%, no s razlogom su te doze tako niske.

Retinol je iznimno potentan sastojak koji može iznimno učinkovito transformirati teksturu i ten kože, pa čak i umanjiti vidljivost bora. Kad ga nanosimo svakodnevno u iznimno malim koncentracijama, rezultati su postepeni, no s ovom metodom izbjegavamo rizik od iritacija kože. Ukoliko ga nanosimo u iznimno visokim koncentracijama, ne preporučuje se odmah početi sa svakodnevnom uporabom, jer su šanse za isušivanjem kože mnogo više. Jesen je savršeno vrijeme za uvođenje retinol seruma pogotovo ako tek počinjete sa svojom retinol rutinom. UV zračenje je tada slabije, i manje se izlažemo suncu, stoga ćemo ostvariti bolje rezultate.

Kod onih s iznimno osjetljivom kožom, savjetujemo da pratite redoslijed:

Čišćenje + Toner + Hranjiva noćna krema + Retinol serum

Retinol se otapa u ulju, stoga nema bojazni da nakon kreme neće moći prodrijeti dublje u kožu. Ovom metodom gdje retinol serum ide na kraj noćne rutine, osiguravamo sporije postepeno prodiranje retinola. Ovo želimo postići kod osjetljive kože, kako bi prevenirali isušujuć potencijal retinola. Tako dobijemo maksimalan učinka retinola, a izbjegnemo nuspojave.

Kod kože koja nije osjetljiva, preporučujemo uklopiti retinol na sljedeći način:

Čišćenje + Toner + Retinol serum + Hranjiva noćna krema.

Ovom metodom retinol serum nanosimo direktno na očišćeno lice stoga je i njegovo prodiranje brže. Kod kože koja nije osjetljiva, ovo je najbolje metoda. Ako još uz to nanesemo hranjivu kremu na kraj, preveniramo isušujuće nuspojave koje se znaju pojaviti kod nekih. Retinol prodire dublje, a koža ostane nahranjena i hidratizirana. Naša preporuka je Biotherm Blue Retinol serum.

Koju koncentraciju retinol seruma odabrati za početak

Za one koji počinju s uvođenjem retinola u rutinu, koncentracija od 0,25% je idealna. Dovoljno je visoka da bude učinkovita, a blaga kako bi izbjegli isušujuć učinak. S ovom koncentracijom nije potrebno postepeno uvođenje retinol seruma. Koncentracija o 0,25% kakvu smo našli u Biotherm Blue Retinol serumu s 0,25% čistog retinola i 1% Life Plankton koncentrata, osigurava visoku učinkovitost i njegu kože.

Navedena doza optimizira brzinu keratinizacije kože odnosno stvaranje novih stanica kože, a njenu sigurnost potvrdili su dermatolozi. Rezultat je obnovljena epiderma te svježiji i glađi ten. Posebno nas oduševljava dodatak Life Plankton ekstrakta u ovom retinol serumu. Life Plankton ekstrakt sadržava 35 hranjivih tvari koje se također nalaze u koži. Takav biološki afinitet je biološka veza koja se odnosi na zajedničke biološke interakciju između Life Plankton ekstrakta i kože. Zahvaljujući tome, Life Plankton podržava prirodne funkcije regeneracije kože. Znanstvena ispitivanja koja je proveo Biotherm, dokazala su da Life Plankton pojačava djelotvornost čistog retinola na 7 proteina koji su važni za obnavljanje i kvalitetu kože. Zahvaljujući dodatku 1% Life Plankton ekstrakta, djelotvornost retinola se udvostručuje. Biotherm Blue Retinol s 0,25% čistog retinola i 1% Life Plankton koncentrata, daje optimalnu toleranciju kože s maksimalnim učinkom regeneracije kože, čineći to na način koji podržava prirodne procese obnove kože. O učinkovitosti Blue Retinol seruma govori i činjenica da je Biotherm uspio klinički dokazati smanjenje bora kod 100% ispitanika što je iznimno rijedak rezultat. Istraživanje je napravljeno na 49 ispitanika u periodu od 4 mjeseca, a vidljivost kvalitete kože koja je postala ujednačenija i glađa, bila je prisutna kod svih ispitanika.

Kako prilagoditi ostatak rutine kad koristimo retinol serum

Kad koristimo retinol iznimno je bitno prilagoditi aktivne sastojke u ostatku rutine. Pogotovo je važno smanjiti uporabu eksfolijacijskih kiselina. Na one dane kad se u večernjoj rutini koristi eksfolirajuća kiselina (bez obzira je li riječ o glikolnoj, mliječnoj ili salicilnoj), preskače se retinol serum. Također je važno odabrati hranjivu kremu koja hidratizira, njeguje i podržava regeneracijski učinak retinola. Kako bi se pospješilo obnavljajuće djelovanje Blue Retinol noćnog seruma, Biotherm je razvio kremu za dnevnu i noćnu upotrebu; Blue Pro-Retinol Multi-Correct.

Krema se temelji se na bioznanosti i kombinira regenerirajući ekstrakt Life Plankton s pro-retinolom, članom obitelji aktivnih sastojaka retinoida koji se mogu sigurno upotrebljavati tijekom dana, čak i na osjetljivoj koži. U jutarnjoj rutini važno je ne preskakati SPF čak i po oblačnim danima. Retinol rutina pomaže u stvaranju novog kolagena. Kao što znamo UV zrake utječu na degradaciju kolagena. Kako bi zaštitili kolagen čiju smo sintezu potaknuli noć prije, potrebno je uvesti SPF 30 ili 50 kao dio svakodnevne jutarnje rutine.

Ovaj izvrstan Biotherm Blue Retinol duo možete pronaći u Douglas trgovinama i na Douglas web stranici.

SAZNAJ VIŠE: