Želite nešto elegantno za jesen? Kupite jaknu od tvida

Svi znamo da je klasična jaknica od tvida zaštitni znak kuće Chanel i smatra se originalom. Ovaj komad je toliko vezan za njih i prepoznatljiv da ga druge kuće jako sramežljivo izbacuju
14.10.2022.
IMAGE SOURCE: imaxtree
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Moda je danas postala toliko komercijalna i gonjena profitom da je većina kuća izgubila svoj identitet. Ako su u trendu haljine s prorezima garantiramo da će ih imati barem dvadesetak kuća. Isti je slučaj s metalik komadima, sportskim artiklima, suradnjama – sa svime što okreće modni kotač i donosi zaradu. Ipak, jedan komad nekako odolijeva toj navali reproduciranja, a to je mala jakna od tvida. Nemojte krivo shvatiti. Brendovi je imaju u ponudi, ali se prešutno zna da je ona „vlasništvo“ kuće Chanel. Saint Laurent se usudio napraviti jaknu od tvida koja je dizajnom jako nalikovala Chanelu.

Mislite li da se iz Chanela nisu naljutili i poslali javno pismo? Sukob je izglađen, a Chanel je ostao na svom tronu od tvida. High street kuće nemaju problema s napadima i imitacijama te ćete u svakom brendu pronaći jednu jaknicu a la Chanel. Mango je prije mjesec dana izbacio cijelu kolekciju posvećenu tvidu u kojoj se nalaze jakne u Chanel stilu u svim mogućim bojama. Isabel Marant ima nekoliko šarmantnih modela u jesenskoj kolekciji koje bismo nosili s trapericama i bijelom pamučnom majicom, a jedan od naših favorita je bubble gum pink jaknica s potpisom danskog brenda Rotate.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: