Sve nijanse zelene: boja koja će obilježiti novu sezonu

Od svijetlih i svježih nijansi do dubokih i elegantnih tonova, zelena je postala neizbježna u modnim krugovima
01.03.2024.
IMAGE SOURCE: Zara/Mango/Mytheresa/IMAXtree

U svijetu mode, svaka nova sezona donosi sa sobom svoje trendove, boje i uzorke koji definiraju način na koji se odijevamo i izražavamo svoj osobni stil. U posljednje vrijeme, jedna boja ističe se kao apsolutni favorit dizajnera i zaljubljenika u modu diljem svijeta – zelena. Od svijetlih i svježih nijansi do dubokih i elegantnih tonova, zelena je postala neizbježna u modnim krugovima, najavljujući svoju vladavinu kao boja koja će obilježiti nadolazeću sezonu.

zelena

zelena

Zelena je it boja sezone

Ova živahna boja ima moć da osvježi svaki stil, bilo da je riječ o dnevnom outfitu za posao ili večernjem izlasku. Njezina široka paleta nijansi omogućuje svakome da pronađe ton koji najbolje odgovara njegovom tonu kože, osobnosti i raspoloženju. Tako se svjetlije nijanse poput svježe trave ili svjetlozelene mogu koristiti kao osvježavajući naglasak u proljetnim i ljetnim kombinacijama, dok dublje nijanse poput smaragdnozelene ili maslinaste donose dozu elegancije i sofisticiranosti u jesenske i zimske outfite.

zelena

Zelena se pojavljuje na svim komadima odjeće i modnim dodacima, od haljina i suknji do jakni, cipela i torbi. Dizajneri su ove sezone posebno eksperimentirali s kombinacijama nijansi zelene, stvarajući kontraste i harmonične spojeve s drugim bojama poput bijele, crne, smeđe ili čak žute. Takve kombinacije omogućuju stvaranje različitih stilova, od ležernih i sportskih do formalnih i elegantnih.

No zelena nije samo boja odjeće, već i boja koja inspirira i dekor i dizajn interijera. Bilo da se radi o osvježavanju doma biljkama ili korištenju zelene boje na zidovima, namještaju ili dekorativnim detaljima, zelena donosi osjećaj mira, svježine i prirodnosti u svaki prostor.

zelena

Uz sve to, zelena je i boja koja odražava optimizam, nadu i sreću, te nam donosi osjećaj svježine i vitalnosti. Stoga ne čudi što je postala omiljeni izbor mnogih ljubitelja mode diljem svijeta, koji traže osvježenje u svojim outfitima i žele izraziti svoju pozitivnu energiju kroz odjeću i stil.

zelena

boja

Nijanse zelene su neizbježan trend koji će obilježiti modnu scenu ove sezone. Od svjetlijih do dubljih tonova, zelena je boja koja osvježava, inspirira i daje modnom outfite poseban vibe. Stoga, neka zelena bude vaša boja ove sezone, jer osim što ćete izgledati besprijekorno stilizirano, unijet ćete dozu svježine u garderobu.

trend
Loewe

moda
Manolo Blahnik

moda
Mango

moda
Mango

trendovi
Mango

trend
Zara

trendovi
Zara

moda
Zara

moda
Zara

modno
Zara
SAZNAJ VIŠE: