Zavirite u izložbu najukusnijih fotografija koje ste ikad vidjeli

Svake godine održava se natjecanje koje okuplja profesionalne i neprofesionalne fotografe te odabire 'najukusniju' fotografiju godine
29.05.2023.
IMAGE SOURCE: Pink Lady® Food Photographer of the Year
RECOMMENDED

Ako još niste čuli za to, radi se o Pink Lady® Food Photographer of the Year nagradi godine koju obilježava vodeća godišnja proslava umjetnosti i fotografije filma hrane. Fotografi svih dobnih skupina da imaju priliku pokazati svoje talente i podijeliti jedinstvene perspektive o hrani, a pobjednici 2023. godine su nedavno proglašeni tijekom ceremonije održane u Londonu 16. svibnja, a predstavila ih je poznata kuharica Nadiya Hussain.

Ove godine pobjeda je pripala Jonu Enochu za njegovu očaravajuću fotografiju The Candy Man. Na slici se nalazi Pappu Jaiswal, prodavač šećerne vune s užurbanih ulica zapadnog Mumbaija, a sama slika je dio serije koja ističe ulične prodavače hrane i njihove metode privlačenja kupaca.

Sada u drugom desetljeću nagrade Pink Lady® Food Photographer of the Year postavljeni su  još veći standardi za inovativne radove u fotografiji hrane. Cilj natjecanja je prikazati duboki utjecaj hrane diljem svijeta, usput dokumentirajući velike globalne događaje poput rata i gladi. Kroz nagrade svjedočimo kako hrana nadilazi granice i igra veliku ulogu u svakom aspektu života.

Ove godine natjecanje je još jednom uspjelo istaknuti izvanrednu umjetnost, a radovi finalista biti će izloženi u Kraljevskom fotografskom društvu u Bristolu. Za one koji nisu u mogućnosti otići na izložbu, dostupna je i online galerija.

SAZNAJ VIŠE: