Zatvara li se kultni berlinski klub „Berghain“?

Kruže glasine kako će kontroverzni klub, kojeg mnogi nazivaju najboljim klubom na svijetu, zatvoriti svoja vrata zauvijek.
18.10.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vjerojatno ste čuli za „Berghain“, berlinski klub koji glasi za jednog od najboljih klubova na svijetu, kao i za njegovu strogu politiku ulaza. Ako ste planirali posjetiti i vidjeti što se događa u njemu na vlastite oči, za vas imamo loše vijesti. Nakon 18 godina rada moguće je da će poznati klub zatvoriti svoja vrata.

Prema objavi Faze Magazine-a, diskografska kuća i booking agencija Berghaina“Ostgut Ton!   neočekivano je prestala poslovati ranije ovog mjeseca, a unutarnji su izvori podijelili kako se očekuje da će Berghain vrata za javnost zatvoriti kasnije ove godine.  Za sada nikakve službene informacije nisu objavljene, kao ni razlozi mogućeg zatvaranja, ali ukoliko se klub doista zatvori, sumnjamo da će se otvoriti išta slično njemu.

ZAŠTO JE BERGHAIN TOLIKO POSEBAN?

Legendarni klub otvoren je 2004. godine i odonda u svojim prostorima okuplja partijanere iz cijelog svijeta. Iako su mnogi posjetili klub, u njega se ne ulazi samo tako: morate izgledati i ponašati se na određeni način. Možete biti najpoznatiji na svijetu i ne upasti, zato što klub slijedi stroga pravila, a odabir se vrši procjenom zaštitara koji odlučuju tko će od ljudi u redu stvoriti najbolju atmosferu na podiju. Mobiteli su strogo zabranjeni i nemamo puno informacija o tome što se događa unutra, ali možda nećemo ni uspjeti doznati. Internet je prepun svjedočanstava onih koji su upali u  Berghain, ali i onih koji nisu. Čekanje na hladnoći i po nekoliko sati onima koji žele ući nije strani pojam, ali koliko god čekali i kumili dobre su šanse da nećete ući. Kako biste ušli potrebno je do iznemoglosti slušati glazbu s repertoara, kao i obući se udobno i u duhu zabave:nakit i blještavilo ne dolaze u obzir.  Ako se nađete u Berlinu, okušajte sreću i probajte ući u klub jer dobra je šansa da više nikada nećete moći.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: