Zašto obožavamo kostime u seriji „Queen Charlotte“

Jedan od razloga zašto obožavamo seriju "Queen Charlotte" su veličanstveni, dobro promišljeni kostimi koji prate razvoj likova i njihove odnose
16.05.2023.
IMAGE SOURCE: Netflix/ Instagram @queencharlotenetflix/ Luca Tombolini / Indigital.tv

Netflixova serija „Queen Charlotte: A Bridgerton Story“ i dalje je među top 10 najgledanijim serijama na ovoj platfromi, i to s razlogom. Ubacila nas je u jedno drugo razdoblje i kraljevsku ljubavnu priču na koju nitko nije ostao imun. Od svih trenutno snimljenih Bridgerton priča, najkvalitentije je kreirana upravo ova o kralju Georgeu i kraljici Charlotte. Likovi imaju svoju dubinu i slojevitost koja je savršeno popraćena i njihovim kostimima. Odjevne kombinacije poput balskih haljina i kraljevskih oprava kreirane su promišljeno kako bi pratile razvoj likova i njihovih odnosa.

Iza dizajna kostima stoji Lyn Elizabeth Paolo koja je kreirala outfite i za prošlo i sadašnje vrijeme kraljice Charlotte unutar Bridgerton svijeta. Paolo je odradila odličan posao kombinirajući povijesne komade sa slojevitim opisima likova. Što nas je sve oduševilo, saznajte u nastavku.

Boje koje prenose emocije i snažne osjećaje

U seriji ste mogli primjetiti da mlada Charlotte na početku nosi nježnije nijanse, poput ružičaste i boje lavande, a zatim nijanse postaju malo dublje i bogatije kako priča napreduje. Starija Charlotte oblači se u tamnocrvene, plavozelene i zlatne haljine, što je u potpunom kontrastuod njezine tinejdžerske verzije. Ove boje nam prenose njezine emocije: s vremenom Charlotte postaje samouvjerenija i odvažnija pa se zato i počinje oslanjati na bogatije, kraljevske tonove.

Boje su također savršeno iskorištene u prikazivanju odnosa između Charlotte i Georgea. Kako se serija odvija, može se vidjeti da se mlada Charlotte počinje birati odjeću s kojom pokazuje svoj novi život kao i kraljica i svoju privrženost Georgeu. Velik dio modne priče uključuje slične palete boja kostima para odražavajući njihovu ljubavn priču. Kada su zajedno, boje koje nose su komplementarne. Primjerice, kada se George i Charlotte prvi puta sretnu u vrtu, oboje nose srebrne tonove, dok su se na krunidbi uskladili sa zlatnim tonovima.

Ikonična vjenčanica Charlotte inspirirana Zuhair Murad haljinom

Vjenčanica koju je Charlotte nosila na svom vjenčanju nosi veliku simboliku. U prvom epizodi, Georgeova majka, princeza Augusta, odlučuje da će Charlotte nositi tradicionalnu vjenčanicu u engleskom stilu, umjesto moderne raskošne koju je Charlotte donijela iz Pariza. Ova scena diktiranja garderobe pokazuje napore monarhije da kontolira mladu buduću kraljicu. No, Charlotte je ipak išla po svom: do oltara je došetala u prekrasnoj izvezenoj haljini koja predstavlja njen drzak stav i prkos prema monarhiji.

Spektakularna i zadivljujuća vjenčanica inspirirana je posljednjom haljinom iz couture kolekcije Zuhair Murad za jesen 2018. Vjenčanica velika 3 metra morala je biti izvezena u 18 zasebnih dijelova, a bila je toliko teška da je glumica India Amarteifio ispod nje nosila pojas na koji je haljina bila pričvršćena.

Divni promišljeni detalji na kostimima i nakit

Trenutak koji svakako trebamo zabilježiti je bal „Star and Moon“ koji su Charlotte i George organizirali u vrtu vlastitoga doma. Sitne zlatne zvijezde ušivene su u Georgeov sako, dok su s druge strane srebrne zvijezde utkane u Charlotteinu haljinu. Razvoj lika kraljice Charlotte također se može primjetiti u njezinom izboru nakita. Kako Charlotte postaje odvažnija i sve više se počinje ponašati kao kraljica, tako i narukvice, prstenje i ogrlice postaju veće i raskošnije.

SAZNAJ VIŠE: