SEARCH

Zašto nam koža sve brže stari?

Sve što trebaš znati o novoj tehnologiji protiv starenja kože
23.05.2022.
IMAGE SOURCE: Chanel
RECOMMENDED

Stanice kože su vrlo zanimljiva bića. Štite naše organe, slušaju naredbe, komuniciraju međusobno i s našim okruženjem, dijele se i regeneriraju. Moć regeneracije kože je vrlo zanimljiva i zaista nevjerojatna. Bilo da treba obnoviti tkivo nakon rane ili zagladiti površinu nakon dubljeg prištića – sve joj je moguće. No u jednom trenu sve to stane.

Stanice kože spadaju u vrstu stanica koje se mogu dijeliti pa time i regenerirati što im daje vitalnost. Tu vitalnost doživljavamo kao mogućnost pomlađivanja kože. Ipak njezina regenerativna moć nije neograničena. Stanice kože se u prosjeku podijele 60 do 70 puta prije dođu u stanje kada samo stare i gube svoju vitalnost. Upravo ovo stanje naziva se senescence. Period života stanica kože kad su izgubile svoju regenerativnu moć, ali nisu još uvijek mrtve. Kako organizam stari, sve je više stanica u ovom stanju. Izvana ga promatramo kao umornu kožu koja je izgubila svoj sjaj. Neki vanjski faktori poput zagađenosti zraka, stresa i poremećenog mikrobiološkog balansa mogu skratiti regenerativnu moć stanica. Ovi faktori, česti kod urbanog načina života, potiču preuranjen ulazak stanica u senescence fazu u kojoj koža gubi regenerativnu moć.

Chanel laboratorij je u zadnjih 10 godina proučavao senescence fazu stanica kože koja se u urbanom okruženju sve češće pojavljuje mnogo ranije nego što bi trebala. Istraživajući razne aktivne sastojke, Chanel je shvatio kako je bitno vratiti se prirodi. Povratak prirodi donosi nam kroz nježne teksture najnovije linije za njegu i produljivanje vitalnosti kože.

Nova Noº1 linija je u potpunosti ekološki prihvatljiva. Od otvorenih laboratorija gdje u skladu s prirodom uzgajaju aktivne sastojke bitne za njegu kože, do pakiranja koje ne koristi plastiku i nepotreban papir. Čak je i tinta na pakiranju biorazgradiva, a linije je proizvedena tako da se smanji količina otpada i proizvodnje ugljika.

Glavni sastojak, Chanel je pronašao u nevjerojatnom cvijetu koji cvate čak i zimi. Crvena kamelija, po kojoj je čitava linija dobila zaštitnu crvenu boju, inspirirala je formulatore da prouče tajnu njezine snage.

Nježan cvijet koji buja i u teškim uvjetima, vraća kožu iznimnu vitalnost. Ekstrakt crvene kamelije sprječava preuranjenu starost kože. Drugim riječima, daje koži novu snagu kako bi se obranila od problema s kojima se susrećemo u urbanom načinu života.

Iznenađujuća snaga djelovanja ekstrakta crvene kamelije sprječava ulazak stanica kože u senescence fazu i time produljuje vitalnost kože, zaglađuje vidljivost bora, a sveukupnom licu podaruje novu dozu svježeg izgleda.

SAZNAJ VIŠE: