YSL ima snažnu inicijativu u borbi protiv nasilja nad ženama

Ususret nadolazećem Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, YSL Beauty je u utorak, 22.11.2022. u prostorijama Wespa spaces održao press konferenciju pod nazivom „Abuse Is Not Love“
23.11.2022.
IMAGE SOURCE: Press

Ovaj petak obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Ususret tom danu, YSL beauty pokrenuo je inicijativu „Abuse Is Not Love“ („Zlostavljanje Nije Ljubav“) koja se želi osvrnuti na važan društveni problem i povećati razinu svijesti društva o postojanju intimnog partnerskog nasilja i nasilja nad ženama. U utorak je održana YSL beauty press konferencija „Abuse Is Not Love“  koja je okupila govornike iz struke, kolege iz medija i influencere kako bi se razgovaralo o temi o kojoj se premalo govori i koju se nerijetko manifestira.

Sam Yves Saint Laurent je vjerovao još od davne 1961. godine da žene trebaju imati slobodu biti ono što žele biti, slobodu samostalnog izražavanja i nitko im nema pravo isto oduzeti. Prema WHO-u, otprilike svaka treća žena će doživjeti nasilje u vezi tijekom svog života, a danas 600 milijuna žena u svijetu živi u zemljama u kojima se nasilje u partnerskim vezama ne smatra zločinom. To su doista poražavajuće brojke. YSL beauty obvezao se učiniti sve što može kako bi žene koje se suočavaju s istim osnažio. DATI svoj GLAS tamo gdje je tišina!

Globalni program pokrenut od strane YSL Beauty 2021., u Hrvatskoj je postavio svoje temelje prošlogodišnjom suradnjom i povezivanjem sa zakladom Solidarna, te 3-godišnjim planom donacije kroz fond #spasime. U ugodnom i stručnom društvu Elle Selak Bagarić, kliničke psihologinje te Ivana Blaževića, predstavnika zaklade Solidarna, održao se panel i pokrenula se važna društvena tema kojoj se pristupilo iz stručne i iskustvene perspektive govornika.

Ukazalo se na što raniju potrebu prevencije i edukacije mladih ljudi kroz koju se bori i sam brend sa svojih 9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama. „Borba za slobodom žena i dalje traje, a svi mi se kao osobni pojedinci trebamo boriti za osvještavanje ove problematike te prenošenje poruka novim naraštajima, bez obzira na rodoslovlje“, poručuju iz YSL-a.

SAZNAJ VIŠE: