U povodu obilježavanja 100 godina legendarnog hotela Esplanade Zagreb, gastronomska udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska organizira jedinstvenu gala večer koja će se održati u utorak, 10. lipnja 2025. u renomiranom restoranu Zinfandel’s. Ova ekskluzivna večer obećava nezaboravno gastronomsko iskustvo, predvođeno poznatim britanskim chefom Jamesom Knappettom, vlasnikom dvije Michelinove zvjezdice.


jedinstvenu gala večer u renomiranom restoranu Zinfandel’s
Chef James Knappett, kulinarski virtuoz i suvlasnik prestižnog londonskog restorana Kitchen Table, donosi u Zagreb svoju prepoznatljivu filozofiju kuhanja temeljenu na sezonalnosti, održivosti i čistoći okusa. Knappettova impresivna karijera uključuje rad s velikanima svjetske gastronomije kao što su Ferran Adrià (elBulli), Rene Redzepi (Noma) i Thomas Keller (Per Se). Od odrastanja u obitelji koja je vodila pubove, preko sudbonosne školske prakse u hotelskoj kuhinji, do inspiracije emisijom Boiling Point i prvog posla kod Gordona Ramsayja – njegov put do vrha kulinarskog svijeta bio je autentičan i strastven.



Svečana večera u Zinfandel’su započinje u 18:00 sati uz pjenušac vinarije Jagunić, a potom slijedi raskošni jelovnik u osam sljedova, koji potpisuje sam Knappett. Svako jelo bit će upareno s pomno odabranim vinima vrhunskih hrvatskih vinara: Jagunić, Stina, Braje, Markus, Benvenuti, Matošević i Krauthaker, kao i vinom Knebu iz Tomislavgrada. Za savršeni spoj okusa pobrinuo se vrhunski sommelier Mario Bednjanac, head sommelier restorana Gymkhana** u Londonu, koji od prošle godine nosi svoju drugu Michelinovu zvjezdicu.

Ova gala večer ne samo da slavi stogodišnjicu jednog od najvažnijih simbola zagrebačke i hrvatske ugostiteljske scene, već i okuplja najbolje od svjetske i domaće gastronomije u činu zajedničke strasti prema izvrsnosti.


Broj mjesta je ograničen, a očekuje se dolazak brojnih ljubitelja vrhunske hrane, vina i kulture blagovanja. Riječ je o događaju koji će nesumnjivo obilježiti ovu kulinarsku godinu – ne samo u Zagrebu, nego i mnogo šire. Poseban pečat ovoj večeri dat će i domaća snaga – chefica Esplanadinog restorana Zinfandel’s, Ana Grgić Tomić, koja će zajedno sa svojim timom sous chefova sudjelovati u izvedbi ovog vrhunskog jelovnika. Sinergija dviju izvrsnih kuharskih ekipa – londonske i zagrebačke – jamči večer za pamćenje.



Prepustite se slavnoj Esplanadinoj usluzi, čarobnom ambijentu restorana Zinfandel’s i savršeno usklađenim okusima domaće i svjetske gastronomije. Rezervirajte svoj stol i budite dio nezaboravne večeri u kojoj se slavi kulinarska izvrsnost i stogodišnja tradicija jednog od najprestižnijih hotela u regiji. Cijena večere iznosi 245 EUR po osobi i uključuje selekciju vina, vodu te kavu ili čaj. Za rezervacije i dodatne informacije obratite se restoranu Zinfandel’s na broj: +385 1 45 666 44.